Grad Trebinje
Republika Srpska

Medijski mrak i afera “Kiseonik” najvažnije teme: Opozicija najavila protest protiv vlasti u Srpskoj tačno godinu dana prije opštih izbora

Predstavnici opozicionih partija u Srpskoj odlučili su da 2. oktobra u Banjaluci budu organizovani protesti protiv aktuelne vlasti u RS.

Nakon sastanka u SDS, lider te stranke Mirko Šarović rekao je da će zahtjevi vlasti naknadno biti saopšteni, a da je povod gašenje signala pojedinih medija u RS.

– Organizatori su SDS, PDP, DNS, SPS, i Nebojša Vukanović. Protest će biti u 17 časova, očekujemo veliko prisustvo građana – rekao je Šarović.

Lider PDP Branislav Borenović rekao je da je 2. oktobar tačno godinu dana prije opštih izbora iduće godine, te najavio pobjedu opozicije za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lider SPS, Goran Selak, rekao je da je ova stranka zauzela stavove o aktuelnim temama, a to je hitna istraga o aferi kiseonik, stop kupovini zgrade za UIO BiH i stop blokadi Banjaluke.

– Protesti će biti mirni, a koordinaciono tijelo svih partija će izaći za zahtjevima – kaže Selak.

Potpredsjednik DNS, Radislav Jovičić, rekao je da će ova stranka podržati protest u punom kapacitetu. On je pozvao institucije BiH da ispoštuju zaključak PS BIH da se svim medijima omogući emitovanje zemaljskog signala nakon gašenja analognog signala.

– Mi izlazimo sa parolom Stop medijskom mraku – kaže Jovičić.

Na pitanje kako je prvobitni razlog za protest – blokada gradonačelnika Banjaluke od strane skupštineke večine, evoluirao u protest protiv gašenja signala BNTV, Šarović je rekao je tema medijski mrak najvažnija.

– Ne znači sa će ovo da bude jedini protest, biće ih još ako zahtjevi ne budu ispunjeni – rekao je Šarović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Upitan da li je afera “Kiseonik” jedan od razloga za proteste, Branislav Borenović je rekao da je to jedna od afera na vrhu koja se dešavala za vrijeme pandemije.

– Potvrđuje se da neka preduzeća nisu imala dozvole, nisu poštovali zakone, standarde, procedure. U svakom demokratskom društvu vlade padaju zbog takvih stvari. Da li tim ljudima uopšte trebaju zakoni, procedure, sve ono što je normalno u čitavom svijetu? Insistiraćeno da se ovo dotjera do kraja – kaže Borenović.

Govoreći o najavi posebne sjednice NSRS povodom odluke Ustavnog suda BiH i zaključaka koje je najavio Milorad Dodik, Šarović je rekao da su u parlamentu ravnopravni i da će opozicija imati svoje zaključke.

Kada je riječ o najavi održavanja sjednice Savjeta ministara BiH, Šarović je izjavio da privremeno finansiranje institucija BiH jeste važno pitanje, ali da treba procijeniti da li je u skladu sa zaključcima NSRS.

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

“Motiv za politiku su moja djeca” Milica Radovanović prva žena koja vodi SDS u Trebinju (FOTO)

admin

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin