Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

Dugo iščekivana lista 50 najmoćnijih u Republici Srpskoj, u izboru portala Srpskainfo i “EuroBlica, nalazi se pred vama! Neki od njih na naše živote utiču politički, drugi finansijski, ili možda svojim sportskim i umjetničkim rezultatima, ali jedno je sigurno – nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Najmoćniji čovjek u Republici Srpskoj po ovoj listi je Milorad Dodik, a slijede ga Željka Cvijanović, Mladen Milanović Kaja, Zoran Tegeltija, Jelena Trivan, Mitropolit Hrizostom, Radovan Višković itd.

Hercegovaca nema među prvih 10, a na listi među 50 “najmoćnijih” našla su se tri imena: Nebojša Vukanović, Rodoljub Drašković i Luka Petrović.

Pogledajte opise na osnovu kojih su Hercegovci uvršteni na ovu listu:

12. Luka Petrović

Direktor najveće javne kompanije u Republici Srpskoj – “Elektroprivrede RS”, u kojoj je zaposleno ukupno oko 9.000 radnika. Njegova moć i uticaj ogledaju se i zbog obavljanja još jedne funkcije, i to stranačke. Petrović je i generalni sekretar SNSD, najveće vladajuće stranke u RS. Upućeni kažu da vodi veoma važnu ulogu prilikom imenovanja kadrova na javne funkcije. Možda i najveću moć u Srpskoj ima zapravo zbog bliskih veza s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

27. Rodoljub Drašković

Vlasnik koncerna „Svislajon“, jedan od najbogatijih biznismena, vlasnik najluksuznijih zdanja i najveći investitor u Trebinju i Hercegovini. Savez opština i gradova Istočne Hercegovine proglasio ga je za hercegovačkog kneza zbog, kako su obrazložili, “njegovog velikog ulaganja u tu regiju”. Njegove firme zapošljavaju više od 10.000 radnika na 42 lokacije u šest država. Drašković je počeo da gradi zgradu gimnazije u Trebinju.

32. Nebojša Vukanović

Narodni poslanik i lider “Liste za pravdu i red”, koja je druga po snazi u odborničkim mandatima u Trebinju, nakon SNSD. Jedan je od najglasnijih i najharizmatičnijih opozicionara u Srpskoj, koji je svojom srčanom i beskrupuloznom borbom protiv kriminala i korupcije osvojio simpatije brojnih građana RS. Zbog svog “oštrog jezika” i tvrdoglavosti često ulazi u sukob s političarima, kako onih iz vlasti, tako i opozicije. Uspio je da oformi regionalne i opštinske odbore “Liste za pravdu i red” širom Srpske u susret predstojećim izborima.

gradtrebinje.com

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Još se čeka na izgradnju trebinjske Gimnazije (Video)

admin

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Komentar