Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Međunarodna akcija u Trebinju: Oduzeto 200 kg droge

U međunarodnoj operativnoj akciji SIPA otkrila i privremeno oduzela veliku količinu opojne droge marihuana.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja, gdje su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge „marihuana“ i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Slobode su lišena tri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašten promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će biti sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN)