Grad Trebinje
Republika Srpska

Mi hoćemo stabilnu Srpsku sa ljudima koji ovdje ostaju

– Mi vidimo jaku Republiku Srpsku, zaposlena, sa stabilnim zdravstvom, zadovoljnim ljudima i ljudima koji ovdje ostaju. Svi trebaju prihvatiti realnost. Bošnjaci moraju prihvatiti Republiku Srpsku kao trajnu kategoriju, a mi da ne može u ovim geopolitičkim uslovima biti nezavisna. To je obmana kojom vlast zavarava narod već 16 godina. I ko je prazna, ako narod ode, što će biti nezavisna? Ovakvu trebamo jačati, ovakvu je priznaju svi, od Srbije do zapada. 

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da je PDP ozbiljna stranka sa programom i vizijom koja će se time baviti svim značajnim temama za bolji život u Republici Srpskoj. . 

– Mi vidimo jaku Republiku Srpsku, zaposlena, sa stabilnim zdravstvm, zadovoljnim ljudima i ljudima koji ovdje ostaju. Svi trebaju prihvatiti realnost. Bošnjaci moraju prihvatiti Republiku Srpsku kao trajnu kategoriju, a mi da ne može u ovim geopolitičkim uslovima biti nezavisna. To je obmana kojom vlast zavarava narod već 16 godina. I ko je prazna, ako narod ode, što će biti nezavisna? Ovakvu trebamo jačati, ovakvu je priznaju svi, od Srbije do zapada. 

Nama govore da smo izdajnici, a izdajnici su oni koji su osiromašili, uništili javna preduzeća, rastjerali narod… koji se danas politički bore dijeleći karte po školama maloljetnicima na žurke na kojima se toči alkohol, a po mnogim infomacijama i druge sumnjive supstance. Oni se bore tako što trujui djecu – poručila je Trivićeva.

Ona se osvrnula na priču o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj: 

– Pričaju o vraćanju nadležnosti, a gdje je vojska, gdje je VSTS, gdje je agencija za lijekove, šta je sa tim procesima? I da vrate, a neće, hoće li to narodu platiti ulje 6 КM, piletinu 20 КM…? Ovo nije stvar političke šanse za nas, da mi budemo nešto. Ovo je moranje da sklonimo sa političke scene jednu strukturu koja mrzi svoj narod. Кoja otima, da bi oni imali. I ćemo na izborima uspjeti uspjeti to da uradimo – poručila je Trivićeva. 

(BN)