Grad Trebinje
Hercegovina

“Mijenjati gumu i tražiti šajbu” Sergeju Trifunoviću u Mostaru demolirali automobil

Glumcu Sergeju Trifunoviću, Mostarcu s beogradskom adresom, koji se već nekoliko dana nalazi na odmoru u rodnom gradu nepoznate osobe su, najvjerovatnije, tokom prethodne noći demolirale automobil koji se nalazio na parkingu u ulici Biskupa Buconjića u naselju Vatikan.

Došao sam u svoj Mostar i evo neko je to vandalizovao, isjekao mi gumu, razbio šajbu i pocijepao krov nožem. Ovo su vjerovatno navijači Zrinjskog ili ko zna šta je to u pitanju. Mislim da ekipa prekoputa u kafiću zna, ali to ti je Mostar u 21.vijeku. Jedino što mogu da pretpostavim, jer, auto je bio parkriran više puta i ranije na ovom parkingu i beogradske table nikoga nisu iritirale, da je ovo vjerovatno na relaciji Velež -Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak – rekao je Trifunović za Avaz.

Upitan šta dalje odgovorio je: „Ništa, mijenjati gumu, tražiti šajbu“.

Trifunović, inače od srijede boravi kod porodice Đuliman, čija kuća se nalazi u blizini parkinga. Uništeni automobil danas je oko 13 sati prva uočila Alma Morić Đuliman.

– Mislim da niko od srijede i nije uočio da je to njegov automobil, tek juče poslijepodne dok smo šetali i sigurna sam da je neko nešto vidio, ali niko neće ništa da kaže. Nije uredu ovako ponašati se prema bilo kojem građaninu ovog grada, a ne prema nekome ko nam dođe u goste. Mislim da je ovo atak na njegovu ličnost i da nema veze s beogradskim tablama – rekla je ona.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar.

srpskainfo.com