Region

Milanović: Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba


Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu prije 30 godina i rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

Rekao je da nema ništa protiv da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.

Ubitsvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje ćerke jedno je od „najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počinitelji su bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške“.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživjeli sakriveni u kući je 30. aprila 2004. isplaćena jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991., na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubjien u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gdje su takođe stradale.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više