Grad Trebinje
Hercegovina

Milinković: Snijeg više ne smije da iznenadi službe

Sve gradske ulice u Gacku prohodne su, a čišćenje snijega je i dalje u toku, potvrdio je načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

Milinković je najavio da će putevi, kako na gradskom tako i na seoskom području, biti održavani uredno i na vrijeme.

Prema njegovim riječima, nova opštinska vlast je “opredijeljena za prave promjene koje su odmah vidljive na opštu korist građana i opštine Gacko”, objavljeno je na sajtu opštine Gacko.

“Odmah u subotu smo dogovorili da se angažuje mehanizacija na čišćenju gradskih ulica. U prvom momentu nismo mogli stupiti u komunikaciju sa direktorima preduzeća zaduženih za čišćenje, pa smo angažovali mašine iz preduzeća `Termoelektrana` koje su tokom vikenda čistile ulice. Visina prvog snijega u Gacku nije zabrinjavajuća, ali ne želimo izgovore”, istakao je Milinković.

On je dodao da “treba i mora odmah da se reaguje” i da snijeg više ne smije da iznenadi one koji su zaduženi za njegovo čišćenje.

Dvije mašine kojima gazduje “Rudnik i Termolektrana Gacko” juče su očistile gradsko područje, a ovoga jutra ljudstvo i mehanizacija preduzeća “Komus ručno i mašinski uklanjali su snježne nanose sa ulica i trotoara.

Formiran je tim koji će ubuduće koordinisati da putevi budu prohodni.

Milinković je naveo da ni seoski putevi neće biti zanemareni.

U ove svrhe protekla vlast raspisala je postupak javne nabavke, koji je u toku.

U Gacku je proteklog vikenda pao prvi snijeg, a čišćenje ulica počelo je odmah.

SRNA