Grad Trebinje
Region

MILU ODUZELI LUKSUZNI “MAJBAH” Voziće šta dolikuje džepu građana Crne Gore!

Kreće prodaja luksuza koji je Milo Đukanović plaćao državnim parama.

Tokom naredne nedjelje na doboš ide limuzina kojom se vozio bivši premijer Crne Gore Duško Marković, a potom do kraja mjeseca i blinda Mila Đukanovića, prenosi “Blic” na osnovu izvora iz Vlade Crne Gore.

Marković i Milo Đukanović obojica su se tokom vladavine DPS vozili u “mercedes-majbahu”. Kako kaže izvor iz Vlade Crne Gore, prema sadašnjem planu, oba luksuzna automobila biće prodata na stranoj onlajn aukciji. Ide se na stranu aukciju kako bi se postigla što viša cijena.

Markovićeva limuzina, iako je isti tip automobila, bila je posljednje dvije godine u sjenci Milove blinde. Prema procjenama, svaki od ovih automobila kada je kupljen, uz dodatnu opremu, plaćen je oko milion evra.

“Obe limuzine biće prodate. Prvo ona u kojoj se vozio bivši premijer i u tu proceduru će se ući već ovih dana. Potom dolazi na red i Đukanovićeva. Blinda trenutnog predsjednika ne ide na prodaju u isto vrijeme, zbog proceduralnih razloga”, rekao je izvor za “Blic”.

Biće ispoštovane sve zakonske i administrativne procedure međutim, polemike oko prodaje nema i to je stav premijera Zdravka Krivokapića i članova njegovog kabineta. Ipak, institucija predsjednika Crne Gore mora se poštovati.

“Na stranu ko je Milo Đukanović koji je ovu državu doveo do bankrota, ali predsjedniku države ne može se ‘oduzeti’ vozilo dok se ne obezbijedi drugo. Nova Vlada Crne Gore poštuje instituciju predsjednika, ali osoba koja vrši tu funkciju mora da poštuje građane, koji su ga na tu funkciju birali i ne smije da ponižava građane”, kaže izvor.

Još uvijek se ne zna koji će automobil biti dodijeljen Milu Đukanoviću.

“Predsjedniku će biti dodijeljeno bezbjedno vozilo, kako i dolikuje njemu i džepu građana Crne Gore”, dodaje izvor.

Osim dvije majbah blinde, Vlada Crne Gore prodaće i ostale luksuzne automobile koji su zatečeni po ministarstvima.

Primjera radi jedno od ministarstava ima deset luksuznih automobila. Biće prodato devet i sav novac ide u državnu kasu“, kaže sagovornik.

Inače, od kako je novi kabinet ušao u prostorije Vlade traje opstrukcija u Upravi za imovinu. Tako se još uvijek ne zna iz kog dijela budžeta je Milu kupljena blinda, a kojom je išao i na stranačke događaje i vozio se i kada nije bio na funkciji. Za sada se ne zna precizno, ali se sumnja da je novac uzet iz Agencije za nacionalnu bezbjednost.

O opstrukciji Uprave za imovinu svjedoče i današnji događaji. Premijer Zdravko Krivokapić je sa dvojicom ministara otišao kod direktora Uprave Blaža Šaranovića po izvještaj o stanju državne imovine.

“Međutim, gospodina Šaranovića nisam zatekao u kancelariji jer je navodno bio na nekom sastanku, iako je dužan da u to vrijeme bude na radnom mjestu. Ovakvo ponašanje direktora institucija Vlada neće tolerisati”, poručio je danas na svom Twitter nalogu premijer Krivokapić.

Majbah sa nivoom zaštite – sedam

Đukanovićev “mercedes-majbah” ima nivo zaštite – sedam. Blinda “mercedes-majbah” je među najluksuznijim i najskupljim automobilima, čija se oprema specijalno poručuje u Njemačkoj. Prva blinda ima vrhunsku zaštitu. Staklene površine su debljine deset centimetara i štite i od projektila.

Karoserija je poput tenka i štiti od svih kalibara i ručnih raketnih projektila. Majbah je obezbjeđen i u slučaju napada nagaznim ili daljinski aktiviranim minama jer ima specijalan pod. Elektronika je najmodernija, ima i ometanje radio-signala u svojoj neposrednoj blizini i automatsku bezbjednosnu dojavu u slučaju napada.

Ima odgovor i na hemijsko oružje – pa tako i na očitanu zagađenost vazduha zatvaraju se svi ulazni vazdušni otvori, a ima unutrašnju cirkulaciju vazduha koja može da traje nekoliko sati. Maksimalna brzina je 210 km/h.

(Mondo/Blic)

Povezane vijesti

Đukanovići skrivali vlasništvo u više od pet država (Video)

admin

Građanski pokret URA poslao poruku DPS-u

admin

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišljaju priče, šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa Đukanovićem

admin

Vučić: Đukanović jedva zna gdje se nalazi Beograd na vodi

admin

Milačić: Đukanović namjerava da pobjegne iz zemlje

admin

Popaj i Goran o Milu Đukanoviću: Taman kad je naučio, ljudi ‘oće da on ode (Video)

admin