Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Mještani Marić Međina, Desin Sela i Mionića dobili vodu

 Mještani sela Marić Međine, Desin Selo i Mionići kod Trebinja danas su dobili vodu za piće priključivanjem na gradski vodovod.
U realizaciji ovog projekta učestvovali su Gradska uprava, preduzeća “Vodovod” i “Elektrohercegovina”, te mještani ovih sela.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je projekat važan za ova sela, te da je ovaj dio Trebinja u prethodnom periodu bio zapostavljen, jer se nije dovoljno ulagalo u njega.

“Mještani kažu da su prezadovoljni, a naš cilj je da u narednom periodu ulažemo još više u selo, svjesni situacije da se Trebinje širi”, rekao je novinarima Ćurić.

On je dodao da će grad Trebinje nastaviti da ulaže u vodovodne sisteme i u ostalim selima, gdje postoji mogućnost.

Ćurić je zahvalio mještanima ovih sela i upravi “Elektrohercegovine”, koja je dala mehanizaciju, što je znatno smanjilo cijenu projekta.

Direktor trebinjskog “Vodovoda” Spaso Radović istakao je da, pored vodovoda u samom gradu, nastoje razvijati i vodovode u ruralnim područjima.

“Šest i po kilometara novog cjevovoda kada pomenemo izgleda malo, međutim to je veoma zahtjevan posao”, rekao je Radović, napomenuvši da je ovaj projekat relativno brzo završen s obzirom na konfiguraciju terena i visoku temperaturu vazduha.

Marko Škero iz Desin Sela kaže da su mještani učestvovali u izgradnji vodovoda, te da su uz podršku gradske vlasti njihove nade ispunjene, dodajući da ovo znači i povratak stanovništva u ovaj kraj.

Radoslav Vlatković iz Marić Međina rekao je novinarima da voda za piće mnogo znači mještanima ovog, ali i okolnih sela, te da će im mnogo olakšati život. 

SRNA

Povezane vijesti

Vodu za piće iz vodovoda Lastva treba prokuvavati

admin

Vodu za piće treba prokuvavati

admin

Završena primarna vodovodna mreža na zubačkom platou

admin