Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Mnoge će obradovati ova vijest – Lidl ipak stiže u BiH!

Lidl će se vjerovatno na početku koncentrisati na gradove s najmanje 30.000 stanovnika, a što bi značilo da bi se nove podružnice Lidla mogle otvoriti u 30 gradova, iako bi veći gradovi poput Sarajeva mogli nuditi i potencijal za nekoliko lokacija

Lidl u posljednjih nekoliko godina ima vrlo dobra iskustva sa svojim podružnicama u Hrvatskoj i Srbiji. Baš zbog toga se ovaj njemački diskont želi sada proširiti i na druge zemlje u regiji. Bosna i Hercegovina je na vrhu liste, piše list Lebensmittelzeitung, a prenosi Business Insider.

Lidl je prve prodavnice u Srbiji otvorio prije dvije godina i podružnice koje se tamo nalaze sada su među najuspješnijima – neke od njih imaju prodaju i do 250.000 eura sedmično, dok njemačke podružnice ostvaruju prosječni sedmični promet od nešto manje od 140.000 eura, prenosi Business Insider u članku s naslovom “Zašto se Lidl baš sada širi na Balkanu”.

U susjednoj Hrvatskoj, lanac supermarketa ima koristi od brojnih turista koji za Lidl vjerojatno znaju iz svojih matičnih zemalja. Tamo Lidl trgovine najviše profitiraju u ljetnim mjesecima kada ostvaruju profite veće od prosjeka.

Ostaje da se vidi da li će Lidl također proslaviti tako veliki uspjeh i u BiH, piše DW

Lidl će se vjerovatno na početku koncentrisati na gradove s najmanje 30.000 stanovnika, komentarišu stručnjaci za list Lebensmittelzeitung. To bi značilo da bi se nove podružnice Lidla mogle otvoriti u 30 gradova, iako bi veći gradovi poput Sarajeva mogli nuditi i potencijal za nekoliko lokacija.

Još uvijek nije jasno kako će tačno biti postavljen asortiman u novim poslovnicama. Ako se Lidl bude orijentisao prema asortimanu kao što je i u susjednim zemljama, može se očekivati ​​mješavina vlastitih marki i proizvoda domaćih dobavljača.

Prve podružnice u BiH bi se trebale otvoriti 2022. godine, ali još uvijek nije potvrđen konačan datum otvaranja.

Lidl trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.

Povezane vijesti

OGLAS ZA POSAO Lidl BiH zapošljava više osoba

admin

Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini

admin

Lidl traži radnike u BiH

admin

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH, još nepoznat datum otvaranja prve trgovine

admin

Njemački Lidl u potrazi za dobavljačima u Bosni i Hercegovini

admin