Grad Trebinje
Region

Montenegro erlajns od sutra obustavlja saobraćaj

Kompanija “Montenegro erlajns” od sutra će u potpunosti obustaviti planirani saobraćaj, saopštio je ovaj avio-prevoznik.

“Usljed novonastale okolnosti koja se odnosi na odluku Vlade Crne Gore da u daljem periodu neće podržati postojanje nacionalne avio-kompanije i koja izrazito negativno utiče na bezbjednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji `Montenegro erlajns` ne može da prihvati”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su dodali da je bezbjednost putnika, posade i vazduhoplova prioritet kompanije od osnivanja pa do danas.

“Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje”, ističe se u saopštenju.

Iz “Montenegro erlajnsa” navode da je tokom 26 godina poslovanja ta kompanija bezbjedno prevezla više od 10 miliona putnika i zahvalili svim putnicima “za godine povjerenja, putovanja i prijateljstva”.

Ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić rekao je juče da Vlada ne može da donese nijednu zakonitu odluku kojom će pomoći avio-prevozniku “Montenegro erlajns”, što znači “prizemljenje aviona u najskorijem roku”.

Bojanić je nakon sjednice crnogorske Vlade rekao da je u planu osnivanje nove kompanije koja bi trebalo da bude operativna do sljedeće turističke sezone.