Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Mostar – tačka nacionalnog jedinstva oko koje su ujedinjeni SDS i SNSD

Predsjednici SDS-a Mirko Šarović i Izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Luka Petrović naglasili su danas da je Mostar tačka nacionalnog jedinstva Srba i da će SNSD i SDS učiniti sve da Srbi u ovom gradu dobiju autentične predstavnike i kreiraju svoju budućnost.

“Ovo je važan trenutak i za SNSD i za SDS, da pokažemo zajedništvo i damo doprinos na iskazivanju opšteg nacionalnog interesa. Naš interes je da se Srbi vraćaju u Mostar, ovo je važan trenutak i temelj koji će omogućiti da autentični predstavnici Srba kreiraju budućnost, razvoj i vizuju Mostara”, rekao je Šarović.

On je uvjeren da će se to desiti, jer imaju “sjajne kandidate i liste”, te je dodao da će, ko god da prođe, zastupati zajedničke srpske interese.

Šarović je poslije nakon sastanka sa predstavnicima Liste “Ostajte ovdje- Zajedno za naš Mostar” i predstavnicima Izbornog štaba izrazio nadu da se jedinstvo SNSD-a i SDS-a u Mostaru neće završiti ovim izborima, već da će nastaviti saradnju kako bi ostvarili uticaj u implementaciji izbornih rezultata.

“Ako budemo tako nastupali, mislim da će biti više Srba Mostaraca koji će se vraćati u ovaj grad. Obaveza i mene kao predsjednika SDS-a je da učinim sve da se to desi”, rekao je Šarović.

On je dodao da u Mostaru žele da budu zajedno, što je na dobro srpskog naroda, ali i na dobro svih. “Današnji sastanak je da hoćemo i možemo. Mostar će biti naša česta adresa prepoznavajući značaj ovog grada i značaj mostarskih Srba”, dodao je Šarović.

Predsjednik Izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Luka Petrović podsjetio je da Srbi u Mostaru na izbore idu sa zajedničkom listom i izrazio uvjerenje da će biti faktor koji će odlučivati kojim putem ide ovaj grad poslije 20. decembra.

“Želimo da Srbi budu konstitutivni i da se pomogne ljudima koji se žele vraćati i živjeti ovdje. Mostar je tačka nacionalnog jedinstva za Srba, a tome će doprinos dati i SDS. Uvjeren sam da ćemo 20. decemebra slaviti prisustvo Srba u grdskom parlamentu u Mostaru”, istakao je Petrović.

On je ukazao da je širom svijeta dobar odaziv Mostaraca koji su se registrovali i koji će se registrovati do 6. oktobra za glasanje u Mostaru.

“To je jako važno, jer u Mostaru danas živi mali broj Srba – oko 4.200, od prijeratnih 23.000. Imamo apsolutno jedinstvo, vjerujemo u podršku Mostaraca sa strane i u uspjeh i rezultate”, naglasio je Petrović, koji je i generalni sekretar SNSD-a.

On je podsjetio da srpski narod u Federaciji BiH i Mostaru živi mnogo teže nego prije rata, te da očekuje da će se ta situacija promijeniti.

“Obnova Saborne crkve u Mostaru biti jedna važna prekretnica u ovom gradu, a Srbi će vidjeti mogućnost opstanka i napredovanja, a do sada je bila samo mogućnost opstajanja”, rekao je Petrović.

Nosilac Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević naglasio je da je u Mostaru postignuto jedinstvo i zahvalio i SNSD-i i SDS-u što je u u ovom gradu napravljena nadstranačka lista i što je prepoznat cilj da Srbi dobiju svoje legitimne predstavnike koji će se zalagati za bolji položaj Srba i bolji grad ravnopravana za sve.

“Siguran sam, da će ovi izbori biti prekretnica za Mostar i od grada slučaja napraviti grad primjer, ne samo za BiH, već i za region. Nadam se da će bilo ko ko bude izabran sa ove liste dati doprinos tom cilju”, rekao je Milivojević.

Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru u Mostaru, a Šarović je sa saradnicima obišao i manastir Žitomislić i Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru koja je u izgradnji.

SRNA

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

“Neka bude svjetlost nad Mostarom” Počela akcija prikupljanja sredstava za obnovu Saborne crkve

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin

Haos u Mostaru: Jaka kiša i vjetar nosili sve pred sobom (VIDEO)

D D

Glavni odbor SDS-a odlučio: Šarović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

D D

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin