Grad Trebinje
Republika Srpska

MUP RS i SIPA ponovo u akciji, uhapšeno 19 osoba

Na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada uhapšeno je 19 osoba zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, neovlašten promet oružja i vojne opreme i krivično djelo krijumčarenje ljudi.

 Pretresi se vrše na osnovu naredbi Suda BIH na više od 50 lokacija.

“Akciju ‘Storidž 2’ sprovode policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Državne agencije za istragu i zaštite BiH (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Do sada je lišeno slobode 19 lica sljedećih inicijala: V.U., M.G., S.D., S.V., G.V., A.V., F.M., G.G., D.K, D.R., D.V., K.B., R.N., S.N., N.I., D.G., D.T., N.T., i R.L.

Meta su kriminalci sa tog područja koji su trgovali narkoticima. Ovo je, prema informacijama Istrage, nastavak predmeta “Transporter”. Informacije o osumnjičenima prikupljene su na osnovu dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.

Među 25 osumnjičenih je, prema informacijama Istrage, i Veljko Ugrenović iz Gradiške. On je i u septembru ove godine bio na meti policije zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osim toga, bio je svjedok u slučaju ubistva banjalučkog kriminalca Slaviše Ćuluma.

Policija je, prema informacijama Istrage, upala i u objekte koje koristi i Dario Jekić. On je ranije osuđivan zbog ubistva Vanje Panića. Osim toga, banjalučki novinar Slobodan Vasković je tvrdio da je Dario Jekić bio službeni vozač SNSD-ove zastupnice u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanje Vulić.

Prema informacijama Istrage, među osumnjičenima je i Filip Munjeran iz Gradiške. On je ranije dovođen u vezu sa nasilničkim ponašanjem.

Meta policijskih inspektora je i Savo Dragišić kojem se ranije, na Sudu BiH, sudilo zbog krijumčarenja droge iz Slovenije u Švedsku.

Do sada su uhapšeni:
Na području Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

U Srpcu policija je lisice na ruke stavila Radoslavu i Saši Narančiću, u Banjaluci je priveden Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov iz Novog Grada.