Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Najveća potražnja za stanovima – Cijena od 2.200 do 3.000 KM

Potražnja za nekretninama u Trebinju je povećana u odnosu na isti period prošle godine, najpoželjniji su stanovi, a porasla je i cijena stanova u novogradnji pa ona sad iznosi od 2.200 KM do 3.000 KM po metru kvadratnom, rekla je Srni vlasnik agencije za nekretnine “HPM” Mubina Van Vin Isović.

Isovićeva je rekla da je ova cijena prihvatljiva za kupce iz inostranstva sa boljom platežnom moći, dok domaće stanovništvo uglavnom traži polovne stanove čija je cijena oko 1.500 KM po metru kvadratnom.

Vlasnik firme koja se bavi izgradnjom i prodajom stanova u Trebinju “MIS invest” Miladin Stević rekao je Srni da ova firma trenutno završava zgradu od 100 stanova u Trebinju, te dodaje da su skoro svi stanovi već prodati.

“Potražnja je dobra, kod nas je cijena 2.300 KM po metru kvadratnom. Stanove kupuju i domaće stanovništvo, ali i stranci koji dolaze u Trebinje – grad im se svidi i odluče se da kupe nekretninu o ovom gradu”, rekao je Stević.

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula rekao je Srni da se trenutno u Trebinju gradi oko 500 stanova, a gotovo jednak broj ih se planira graditi.

Furtula kaže da porast cijene stanova prati i porast troškova rente i uređenja građevinskog zemljišta koji su sada za 15 procenata viši.

“Na posljednjoj sjednici Skupštine grada smo izmijenili odluke koje se odnose na troškove rente i uređenja građevinskog zemljišta i takođe to prati poskupljenje dažbina, odnosno plaćanja koje su svi investitori dužni da plate u gradsku kasu. Prosjek je do 15 odsto povećanja rente i troškova uređenja zbirno”, rekao je Furtula.

On je dodao da Gradska uprava uspijeva i da odgovarajućom infrastrukturom – saobraćajnom, komunalnom i rasvjetom isprati izgradnju stambeno-poslovnih kompleksa u Trebinju.

SRNA

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Povezane vijesti

U SK “Centar 2” niču novi objekti (FOTO + VIDEO)

admin

Pogledajte kako napreduju radovi na izgradnji kompleksa u strogom centru Trebinja (Foto)

admin

Kvadrat prelazi 4.000 KM: Cijene stanova u Trebinju obaraju rekorde, a kupci stižu sa svih strana svijeta

admin

Cijene stanova OTIŠLE U NEBO: Kvadrat u prosjeku skuplji za 1.000 KM, u Banjaluci oboreni rekordi

admin

Skočile cijene stanova: Kupci većinom naši građani koji žive u inostranstvu (VIDEO)

admin

Pogledajte kako teku radovi na izgradnji stambenog kompleksa “CENTAR 2” (FOTO)

admin