Izdvojeno Video Trebinje

“Najveći patriotizam je raditi za otadžbinu” Šarović se prisjetio povratka Dučića u Hercegovinu prije tačno 21 godinu (VIDEO)


Danas je tačno 21 godina od povratka Jovana Dučića u rodnu Hercegovinu, odnosno njegove sahrane na Crkvini u Hercegovačkoj Gračanici.

Predsjednik SDS Mirkio Šarović, na Fejsbuku se prisjetio svog govora u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka Jovana Dučića u Trebinje na Crkvini, 22.10.2000.

Šarović je tada bio potpredsjednik Republike Srpske i jedan od najzaslužnijih za to što je ispunjena posljednja Dučićeva želja.

– Narod bi morao znati da je danas najveći patriotizam raditi za otadžbinu! A raditi u otadžbini jer otadžbina nije ni tlo, ni pleme, ni jezik već sve zajedno kao kolektivni duh jednog naroda. Narod koji ima Njegoša i Dučića ne smije da luta – poručio je Šarović.


Povezane vijesti

Milo mi Trebinje: Jovan Dučić (Video)

admin

Šarović u Ljubinju: Opštini su važni infrastrukturni projekti

admin

Šarović za Srpskainfo “Što se mene tiče, Vukanović je uvijek dobrodošao”

admin

Prvo pošteni izbori pa rješavanje Sejdić-Finci

admin

REALNOST ILI FANTAZIJA Opozicija u Srpskoj na izborima ima šansu samo sa novim licima

admin

Jedinstvom Srba do mandata u Gradskom vijeću

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više