Grad Trebinje
Republika Srpska

Republici Srpskoj prijeti potpuni ekonomski slom

– Politička nestabilnost koja je ovladala ovim prostorom dodatno će pogoršati situaciju i otjerati investitore tako da nam predstoje loši dani za biznis i poslovanje. Upozoravam i na sve veću rastuću, tihu, puzajuću finansijsku izolaciju Republike Srpske i iz te mreže moramo iskakati – inače nam slijedi potpuni ekonomski slom – tvrdi Šarović.

– 2022. godina biće izuzetno teška za ekonomiju Republike Srpske i na to upozoravaju svi ekonomski stručnjaci i dobri poznavaoci prilika u našoj zemlji. Republika Srpska bez kredita ne može da živi jer, nažalost, ne proizvodi i ne stvara dovoljno da bi bila ekonomski samoodrživa.

To je u intervjuu za Srpskainfo rekao predsjednik SDS Mirko Šarović, govoreći o tome kakva godina slijedi za ekonomiju Srpske, naročito ako ne dobije kredite međunarodnih finansijskih institucija.

– Politička nestabilnost koja je ovladala ovim prostorom dodatno će pogoršati situaciju i otjerati investitore tako da nam predstoje loši dani za biznis i poslovanje. Upozoravam i na sve veću rastuću, tihu, puzajuću finansijsku izolaciju Republike Srpske i iz te mreže moramo iskakati – inače nam slijedi potpuni ekonomski slom – tvrdi Šarović.

Na pitanje može li Orbanova obećana “pomoć” od 100 miliona evra biti slamka spasa za Dodika, Šarović je odgovorio:

– Javnost malo zna o ovih obećanih 100 miliona evra, pod kojim su uslovima date i šta je svrha ove “pomoći”. Ali kako god, nijedna jednokratna pomoć ne liječi ekonomiju jedne zemlje već samo kratkoročno ublažava tegobe. Ovaj novac ne rješava ekonomsku stabilnost Republike, samo može dati neke projektovane i planirane, trenutne efekte ličnoj politici Milorada Dodika.

On je rekao da SDS ne vjeruje onom što radi Milorad Dodik jer, kako navodi, smatramo da je manipulator bez ozbiljne namjere da ostvari i realizuje zaključke Narodne skupštine.

“Njega interesuje samo ponovno osvajanje vlasti kroz igru s patriotskim osjećanjima građana. Uz to, svojim djelovanjem ozbiljno je poljuljao poziciju Republike Srpske u međunarodnim krugovima stvarajući od Republike globalni “slučaj” i vukući cijelu zemlju u potpunu izolaciju. Dodik je realno postao prijetnja normalnom razvoju i napretku Republike Srpske i zato u njegovoj farsi i opasnom kockanju sa sudbinom RS nismo željeli da učestvujemo. Vjerujemo da smo mi glas razuma i nečeg normalnog u ovoj zemlji i da će to građani prepoznati”, kazao je Šarović.

Što se tiče opozicije, Šarović ne vjeruje da će doći do formiranja trećeg bloka.

“SDS kao najjača opoziciona stranka želi kroz partnerski odnos sa svim drugim opozicionim strankama da definiše i izgradi minimum zajedničkih izbornih i postizbornih ciljeva poštujući samostalnost i autonomnost svake stranke, uključujući i njihove pojedinačne interese. Ako smo u jednoj koloni, onda smo jači, što je naravno opšte poznato, ali to nikad nije jednostavno postići. Ipak, tome trebamo uvijek težiti dok god za to ima prilike. U bilo kakav treći blok ne vjerujem, to se neće nikad primiti u ovakvoj političkoj situaciji u RS. Sve je “ili – ili”. Ili ste za postojeći režim ili ste protiv njega. Nema sredine”, kazao je Šarović.

Povezane vijesti

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin

Glavni odbor SDS-a odlučio: Šarović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

D D

Šest neprijavljenih nekretnina Šarovića u Beogradu: Dok predsjednik SDS poriče da ih ima, njegova supruga tvrdi suprotno

admin

PODRŠKA VUKANOVIĆU Šarović poručio da DNS sam bira svoj put

admin

“Najveći patriotizam je raditi za otadžbinu” Šarović se prisjetio povratka Dučića u Hercegovinu prije tačno 21 godinu (VIDEO)

admin

Šarović u Ljubinju: Opštini su važni infrastrukturni projekti

admin