Grad Trebinje
Hercegovina

Nakon protesta u Trebinju oglasio se Marko Zvijer

Nakon dešavanja koja su u posljednja dva dana zaokupila javnost Bileće i policijskog izvještaja protiv Bilećana Željka Vujovića i Marka Zijera o protivpravnom lišenju slobode i nanošenju tjelesnih povreda svome sugrađaninu Dušanu Miloševiću, oglasio se i Marko Zvijer, tvrdeći da je unaprijed javno osuđen od strane svojih sugrađana i da mu se nepravedno blati ime i porodica, naročito na društvenim mrežama.

On tvrdi da nije sin “mafijaša”, “kriminalca”, “ratnog profitera” i slično, već da potiče iz poštene i radne porodice, te da mu se na teret stavlja krivično djelo protivpravno lišenje slobode, a ne medijsko prenošenje u vidu otmice ili gepekovanja, uz napomenu da je oslobođen iz istražnog pritvora.

“Sam oštećeni D.M. je potvrdio da ga nisam protivpravno lišio slobode, vozio, te maltretirao, što ne kažu i mediji, već neosnovano, neprovjereno i bez ikakvog dokaza stavljaju moje puno ime i prezime da sam počinio neko krivično djelo, te dezinformišu javnost i time me stavljaju na osudu sugrađanima. Držan sam u pritvoru tri dana, pošto su svi akteri ovog događaja dali izjave, te isti naveli da ja nisam počinilac ovog krivičnog djela, pa me je sud oslobodio i pustio da se branim sa slobode u daljem postupku”, naveo je u svome saopštenju Zvijer.

On poručuje da nije bilo nikakvog potkupljivanja sudija, niti iko stoji iza njega i štiti ga, pa nema ni potrebe da se prijeti njemu i njegovoj porodici, demantujući navode iz policije da se u ovom slučaju radi o višestrukim povratnicima za kojima su podnošeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima, jer on lično ima i potvrdu od  nadležnog suda da nikada nije osuđivan ni za kakvo krivično djelo.

On dalje tvrdi da mediji daju neprovjerene informacije i time prave medijski linč, tražeći da se takvi stavovi promijene, a njegovo je ime, kako dalje navodi, iskoristila i Policijska stanica Bileća s kojom je, kako kaže, bio u sudskom sporu i dobio ih, pa sumnja da sve ovo koriste kao osvetu, zbog čega su, navodi dalje, tukli i svjedoke kako bi ih natjerali da kažu kako je on počinio ovo krivično djelo.

Zvijer optužuje i neke pripadnike porodice oštećenog da podižu proteste građana, navodeći da ovakvih protesta nije bilo kada je pretučen jedan njegov bratstvenik, kada je i on sam bio pretučen kao maloljetnik, kada su se dešavali još mnogi slični slučajevi u Bileći.

“Ne bježim od pravde i zakona, mislio sam prećutati sve ovo, ali kad sam vidio šta rade i kako iskorištavaju situaciju pojedinci morao sam se oglasiti”, naveo je na kraju svoga pisma Zvijer.

V.D./Nezavisne novine