Grad Trebinje
Region

Naoružani muškarac zauzeo banku u Crnoj Gori, objavio je snimku. Prijeti eksplozijom

MUŠKARAC u Baru je upao u banku, zatvorio se i prijeti da će aktivirati eksploziv.

Još se ne zna koliko je ljudi u banci. Russia Today u naslovu vijesti navodi da postoje taoci, ali ta vijest nije potvrđena niti je crnogorski mediji navode.

Barska policija evakuirala je dio Ulice maršala Tita u Baru zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv, pišu Vijesti.

Ovom mediju je iz Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblijepila natpisom: “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke.

Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je da im je prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Evakuirana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Medijima ranije dostavio snimku

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimku s YouTubea u kojoj je pozvao predsjednika i potpredsjednika vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije s bankom, tvrdeći da je radnicima nanesena višemilijunska šteta.

Muškarac na snimci pokazuje dio improviziranih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski upravljač. Na improvizovanim napravama bit će kesice sa čavlima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimci i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Kaže da je spreman dati život

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da će, ako bilo tko pošalje privatno osiguranje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, biti odgovorni za “haos koji nastane”.

Muškarac na snimci je kazao da je sin radnika Primorke.

Ja sam spreman dati život za njih“, rekao je.