Grad Trebinje
Hercegovina

“Nikada nije zaboravio GDJE MU JE DJEDOVINA” Rođaci poznatog glumca o Borisu Komneniću

Izvor: Srpskainfo.com

Poznati glumac Boris Komnenić, koji je od posljedica teške bolesti preminuo u subotu, ima hercegovačke korijene, porijeklom je iz bilećkog kraja, a često je posjećivao i Trebinje, gdje mu žive tetka i rođaci.

Boris nikada nije zaboravljao svoje korijene. Volio je doći u Hercegovinu. Rodbinske veze obnavljao je dolascima gotovo svakog ljeta. Redovno bi posjećivao tetke i rođake u Bileći i Trebinju, a jutarnje kafe u bašti trebinjskih stoljetnih platana bile su neizbježne – priča njegov rođak Ljubiša Madžar.

Dodaje da se poznati glumac najljepše osjećao u bilećkom kraju, gdje je i rođen njegov otac Žarko, a vrlo često je boravio u katunima na Čemernu.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Tu je provodio vrijeme u razgovoru s čobanima, u šetnji i uživanju u ljepotama prirode i domaće hercegovačke hrane, koju je obožavao – ističe Borisov brat od tetke.

Ljubiša i njegov brat Spasoje kažu da je Boro, kako ga je porodica zvala, bio poseban u svakom smislu, a voljeli su ga i stariji i najmlađi članovi porodice.

– Nije peviše pričao, ali ono što bi rekao bilo je za pamćenje. Djeca su uživala da slušaju priče i anegdote iz svijeta glume. Sa ozbiljnim izrazom lica zasmijao bi sve oko sebe, a onda se, kao, čudio šta je to tako smiješno. Onaj ko ga nije dobro poznavao nikad nije bio siguran da li se šali ili govori ozbiljno – pričaju rođaci glumca.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Sa tetka Desom

Oni se sjećaju da se jednog ljeta, dok je bio kod njihove majke Dese, ona požalila na hercegovačku vrućinu, a on joj vrlo ozbiljno odgovorio: “Pa dobro, tetka, nismo mi tu krivi”, što je tetku nasmijalo.

– Kako je bio nepredvidiv sa svojom duhovitošću, tako nas je i njegov odlazak sve iznenadio. Nikad se ni na šta nije žalio, a svoj životni poziv je obožavao. O njegovim brojnim nagradama više smo saznali iz medija nego od njega. Bio je Prvak drame Narodnog pozorišta, a za porodicu prvak dobrote, duhovitosti i priča koje se pamte. Jednom nam je kroz šalu rekao da je pravi izbor za reditelje i na filmu i u životu, jer može da radi sve, komediju, tragediju i dramu, a takav je zaista i bio – ističe njegov rođak Ljubiša.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Madžari kažu da će im najviše nedostajati opušteni rođački razgovori uz poneku čašicu.

Glumac Boris Komnenić je sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.