Grad Trebinje
Republika Srpska

Odugovlače sjednicu samo da ne podrže ukidanje akciza

“Tražim da se sjednica Doma naroda BiH zakaže odmah i da se ova vlast konačno uozbilji, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS. 

Zakazivanje sjednice Doma naroda BiH za 24. mart, tvrdi Šarović, predstavlja nepotrebno oduglovačenje i kupovinu vremena koje građani nemaju jer cijene divljaju na dnevnoj osnovi. Očigledno SNSD želi da kupovinom vremena nađe opravdanje da ne podrži ukidanje akciza i smanjenje PDV-a.

“Druge zemlje već uveliko implementiraju različite i sveobuhvatnije mjere a mi sve radimo lagodno i polako bez žurbe a sve gori. Ako i usvoje sve ono što je već usvojio Predstavnički dom, implementacija mjera zbog kašnjenja može se početi primjenjivati u najboljem slučaju u maju.” – naglasio je Šarović. 

On je poručio da je sjednica Doma naroda na kojoj bi se raspravljalo o ukidanju akciza i smanjenju PDV na osnovne životne namirnice trebala biti već sutra  i da je sad odgovornost na tri vladajuće stranke SNSD-SDA-HDZ. 

“Da je bilo odgovornosti s njihove strane već bi naši prijedlozi bili usvojeni i u Domu naroda BiH a danas bi već razmišljali o sledećem paketu mjera za građane u ovo teško vrijeme inflacije i krize. Novi paket pomoći i podrške stanovništvu i privrednicima je urgentno potreban i na njegovoj pripremi treba početi raditi odmah i biti brz kako bi se nadogradio postojeći paket koji je prošao na Predstavničkom domu Parlamenta BiH.” – zaključio je Šarović.

(BN)