Grad Trebinje
Hercegovina

Okupljanje ispred bilećke opštine: Odbijen zahtjev za pritvor osumnjičenih

Osnovni sud u Trebinju odbio je zahtjev Okružnog tužilaštva za pritvor M.Z. iz Bileće koji se, zajedno sa licem Ž.V. i jednim maloljetnikom sumnjiči za krivično djelo “protivpravno lišenje slobode”.

Rodbina pretučenog mladića se okuplja ispred zgrade opštine u Bileći

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 09. februara 2021. godine izvršili pretrese kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste lica inicijala M.Z. i Ž.V., a za koje postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo „Protivpravno lišenje slobode“ koje je počinjeno 05. februara 2021. godine, oko 23,00 časa

Izvršenim pretresom pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao u vođenju krivičnog postupka. 

Takođe, pretresom su oduzeti putnički automobili: marke „Audi“ tip „Q7“ i tip „A8“ za koje postoji osnov sumnje da su korišteni u izvršenju krivičnog djela. 

Policijska uprava Trebinje je 09. februara 2021. godine Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Protivpravno lišenje slobode “ i „Tjelesna povreda“ protiv lica inicijala M.Z. i Ž.V. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predato je i lice inicijala M.Z. dok je lice inicijala Ž.V. trenutno nedostupno organima gonjenja, a za njim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Trebinje.

Nezvanično, Okružnom javnom tužilaštvu je predat Marko Zvijer, dok je Željko Vujović trenutno nedostupan organima gonjenja.