Grad Trebinje
Republika Srpska

Opozicija traži neopozivu ostavku: Neprimjerene fotografije Pavlovića potresaju Prijedor i Republiku Srpsku

Fotografije neprimjerenog sadržaja na kojima je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović (SNSD) u alkoholisanom stanju, sa nožem na stomaku ili sa punim ustima tableta šokirale su javnost i pokrenule jedan od najvećih političkih skandala u regionu.

Naime, fotografije na kojima se vidi da Pavlović leži u kupatilu pored wc šolje, da povraća i da ima usta puna tableta objavio je Marko Munjiza iz Prijedora na svom fejsbuk profilu.

On je potom objavio i fotografije na kojima se vidi da gradonačelnik Pavlović drži sebi nož na stomaku uz objašnjenje da je Pavlović htio da izvrši samoubistvo. Budući da su fotografije neprimjerenog sadržaja ubrzo ih je uklonuo fejsbuk.

Munjiza je objavio i navodne prepiske gradonačelnika Pavlovića sa ženom sa kojom se pretpostavlja da je bio u vezi i zbog koje je navodno htio da sebi oduzme život.

Sadržaj tih poruka takođe je šokantan, jer Pavlović navodi da će počiniti samouboistvo, da je krenuo da se objesi ili da će iskočiti iz vozila u pokretu. Na to sve navodno mu odgovara žena sa kojom je imao aferu sa porukom „Crkni“.

U porukama on navodno izražava ljubav nepoznatoj ženi i moli je da se javi njemu ili njegovom vozaču na telefonski poziv.

Prema nezvaničnim saznanjima Srpskainfo neke od fotografija nastale su u avgustu ove godine. Danas se po Vajber grupama šeruju fotografije na kojima je gradonačelnik potpuno nag. Gotovo sve fotografije u ovoj nezapamćenoj aferi nastale su kao selfi.

Iz Gradske uprave Prijedor dva dana su ćutali o ovoj aferi. Tek drugi dan su poslali saopštenje, ali ne i portalu Srpskainfo.

U tom saopštenju koje je objavljeno na društvenim mrežama iz Kabineta gradonačelnika navode da je ovo organizovana hajka na Pavlovića.

– Da pojedincima ništa nije sveto pokazuje i činjenica, da se sve to dešava u trenutku kada prvi čovjek Prijedora dobija drugo dijete i uz svoju porodicu čvrsto stoji kao i njegova supruga što to i danas čini, jer svjesni su političke prljave igre koju su osjetili još tokom predizborne kampanje – navode u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Poručuju da će se spinovima i raznim montažama, ali i ucjenama baviti tim advokata iz Banjaluke koji je angažovan u ovom slučaju.

Ove fotografije i prepiske Pavlovića navele su opozicione partije da postave pitanje da li je Pavlović sposoban da vodi grad i zato traže da prvi čovjek grada na Sani podnese neopzivu ostavku.

Iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS Prijedor  su saopštili da su zaprepašteni sadržajem fotografija gradonačelnika koje su se pojavile u javnosti i koje su uznemirile stanovnike Prijedora i regije koje ne priliče prvom čovjeku Grada, gradonačelniku svih građana.

– Ne ulazeći u privatnost gospodina Pavlovića i njegovog ponašanja kao privatnog lica, Predsjedništvo GO DNS Prijedor smatra da osoba koja obavlja poslove gradonačelnika i koja je javna ličnost, čovjek koji predstavlja i zastupa Grad ne može sebi dopustiti ponašanje nad kojim se zgražava cjelokupna javnost. Ukoliko se pokaže kao tačno, onda je to jedinstven primjer u javnom životu ovakvog u najmanju ruku skandaloznog ponašanja i ne ostavlja prostora da osoba sa ovakvim ponašanjem nastavi voditi grad Prijedor. Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Prijedor očekuje da gradonačelnik iz moralnih razloga, a i odgovora na pitanje da li može biti vodeći autoritet grada, donese odluku najbolju za sve, a to je neopoziva ostavka – zaključuju iz prijedorskog DNS.

Šefica Povjereništva GO SDS Prijedor Maja Dragojević-Stojić na svom Fejsbuk profilu je navela da nema namjeru niti želi da se bavim bilo čijim privatnim životom, ali da ono što trenutno potresa  grad ide daleko preko toga.

-Obavljati javnu funkciju zahtjeva lični integritet i odgovornost u javnom nastupu, a ukoliko su autentične fotografije rastrojstva gradonačelnika Dalibora Pavlovića, onda je njegova ostavka jedini ispravan čin. Politika je ozbiljna stvar koja uređuje živote građana. Upravo zbog toga moramo voditi računa ko predstavlja građane i ko zastupa njihove interese – zaključuje ona.