Grad Trebinje
Umjetnost i kultura

Otvorena izložba “Foto BiH”

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sinoć je otvorena 13. izložba fotografija “Foto BiH”, koja prikazuje 102 fotografije autora iz BiH, među kojima su i članovi trebinjskog Foto-kino kluba.

Selektor ovogodišnje izložbe u Trebinju bio je Milorad Kašćelan iz Univerzitetskog foto-kino kluba u Banjaluci.

Član Upravnog odbora Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Radoje Elez rekao je da se izložba tradicionalno organizuje, te da je ove godine prolongirana zbog epidemiološke situacije.

“Za izložbu je konkurisalo 95 autora, sa 380 fotografija, selektor je izabrao 102 fotografije od 45 autora”, naveo je Elez.

Izložbu je otvorio načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević, koji je odao priznanje Foto-kinu klubu Trebinje, organizatoru izložbe, istakavši da je ona postala respektabilna i ušla u kalendar Manifestacije “Trebinjsko kulturno ljeto”.

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović rekao je novinarima da su fotografije u crno-bijeloj tehnici i koloru, a motivi su pejzaži, portreti i ulična fotografija.

Član Foto-kino kluba Trebinje Dušan Vuković osvojio je treću nagradu za crno-bijelu fotografiju “Ona i hrast”.

Vuković je sinoć rekao novinarima da ga svaki put obraduju nagrade, naročito kada dođu u konkurenciji kvalitetnih fotografa kao što su oni koji su izložili radove.

SRNA

Povezane vijesti

PRIČE S KAMENA Život kod nas i u inostranstvu – Dušan Vuković (Video)

admin

Prikupljeno 5.500 KM za izgradnju Dnevnog centra

admin