Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Prikupljeno 5.500 KM za izgradnju Dnevnog centra

Na humanitarnoj aukciji umjetničkih djela nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji “Kolo”, prikupljeno je oko 5.500 KM, a cjelokupan prihod ove godine namijenjen je izgradnji Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju.

Osnivač i selektor kolonije Dražen Milić rekao je da je za humanitarnu aukciju koja je večeras održana u dvorištu Muzeja Hercegovine, u ponudi bilo više od 60 umjetničkih djela i fotografija.

On je zahvalio svim učesnicima aukcije, što su pokazali ne samo tu svoju umjetničku, nego i humanu stranu.

Milić je naveo da su za humanitarnu aukciju svoje radove priložili učesnici ovogodišnjeg saziva, članovi Foto-kino kluba “Trebinje” i Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”, kao i drugi umjetnici, prijatelji ove manifestacije iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Predsjednik Udruženja roditelja, djece i omladine sa poteškoćama u razvoju iz Trebinja “Sunce nam je zajedničko” Vesna Miljanović kaže da je ova aukcija za drugu fazu izgradnje centra, a u prvoj su obezbijedili sredstva, prošle godine na donatorskoj večeri predsjednika Republike Srpske.

Ona je istakla da im svaka podrška mnogo znači i izrazila očekivanje da će ovakvih humanitarnih događaja biti i u budućnosti.

Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju gradiće se na lokaciji bivše kasarne u Trebinju.

Peta likovna kolonija “Kolo” okupila je dvadesetak umjetnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, a oni će svoja djela stvarati do subote, 20. septembra, kada će biti predstavljena zajednička izložba.

SRNA

Foto: Radio Trebinje

Povezane vijesti

Otvorena izložba “Foto BiH”

admin