Grad Trebinje
Trebinje

Otvoreno igralište na Ložioni

U naselju Ložiona večeras je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvorio novoizgrađeno moderno igralište.

Vrijednost radova koje je finansirao Grad Trebinje je oko 40.000 KM.

Prema riječima gradonačelnika Ćurića, cilj je da i u budućnosti i sve ostale mjesne zajednice dobiju slična igrališta, ali i da ima što više djece da se igraju na njima.

IMG_20220530_192200_resized_20220530_072235919.jpg (173 KB)

“Nadam se da će ovo igralište koristiti svima i da će se okupljati u što većem broju. Planiramo da nastavimo sa ovakvim projektima i u ostalim mjesnim zajednicama, gdje to ima potrebe”, kazao je Ćurić.

IMG_6077_resized_20220530_072332499.JPG (211 KB)

On je naglasio da je u planu da se svi sportski tereni na području Trebinja pokriju video nadzorom i budu osvijetljeni kako bi se mogli koristiti i noću.

Ćurić je istakao da je izgradnju sličnih igrališta u Trebinju pomogli “Elektroprivreda RS”, “Hidroelektrane na Trebišnjici”, “Hercegovina putevi” i druga javna preduzeća.

“Drago mi je što smo brojna igrališta izgradili zajedno sa građanima i uz pomoć radnika javnih ustanova i preduzeća. Završena su igrališta u Banjevcima, Gorici, Hrupjelima, Gučini, Mokrim Dolovima, Mostaćima, Tini, Policama ukupne vrijednosti veće od 500.000 KM, s tim da je od tog dijela sredstava značajan dio donacija”, rekao je Ćurić.

Balša Mijanović i Sergej Kandić, mladi košarkaši rekli su da je ovo igralište mnogo bolje i bezbjednije za igru, te da im je drago da će sada moći da igraju košarku na kvalitetniji način.

Nataša Ratković, majka troje djece i mještanin naselja Ložiona kaže da je ovo odlično za cijelo naselje, jer zajednički cilj svih nas je da se stvore djeci što bolji uslovi za odrastanje.

“Moramo da ih odvojimo od računara i tableta i u ruke im damo lopte. Mislim da je ovaj basket teren, kao i svaki drugi sportski teren prava stvar za naš grad i zajednicu”, navela je Ratković.

Podsjetimo, radovi na izgradnji modernog igrališta sa gumenom podlogom počeli su u martu ove godine, a izvođač radova je preduzeće “Radnik” iz našeg grada.

Radio Trebinje

Komentar