Grad Trebinje
Ostali sportovi

Otvoreno Prvenstvo Republike Srpske u atletici

U Trebinju je počelo Prvenstvo Republike Srpske u atletici za starije pionire i pionirke.
Ovo je prvo atletsko takmičenje u Trebinju organizovano poslije više od 15 godina, a prvi put na tek završenoj atletskoj stazi.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je svečano otvorio prvenstvo, istakao je kako je više nego dobra bila odluka o izgradnji modernog atletskog stadiona, da je to bio odličan potez za razvoj atletskog sporta u Trebinju.

Ćurić je u prigodnom obraćanju zahvalio organizatorima, koji su, kako je naveo, prepoznali napore grada da razvija i unapređuje sportsku infrastrukturu.

“Razvoj sporta je veoma važan i iz tog razloga je grad Trebinje donio odluku da izgradi reflektore na stadionu, a `Hidroelektrane na Trebišnjici` /HET/ će uskoro završiti izgradnju zatvorenog bazena”, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, završetkom ovih projekata Trebinje će imati najbolju sportsku infrastrukturu u okruženju za održavanje priprema i takmičenja na visokom nivou, čime će ovaj grad postati “sportski lider regiona”.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić izrazio je nadu da će današnje takmičenje u atletici biti samo uvod u što više takmičenja na trebinjskom stadionu.

U ime organizatora, dva atletska kluba iz Trebinja, učesnike takmičenja pozdravila je predsjednik Atletskog kluba “Leotar” Vesna Zurovac, koja je izrazila zadovoljstvo zbog prilike za promovisanjem atletske staze.

“Drago mi je i što smo pružili mogućnost poslije dugo vremena našoj djeci da se takmiče u svom gradu”, rekla je ona.

Na prvenstvu Republike Srpske za starije pionire i pionirke u atletici, koje se održava na stadionu “Police” u Trebinju, učestvuje više od 100 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom grada Trebinja, uz tehničku organizaciju Atletskih klubova “Leotar” i “Trebinje”, u saradnji sa Sportskim društvom “Leotar”.

SRNA

Povezane vijesti

U nedjelju Prvenstvo Republike Srpske u atletici

admin