Grad Trebinje
Uncategorised

U nedjelju Prvenstvo Republike Srpske u atletici

Trebinje će u nedjelju, 11. oktobra, biti domaćin prvenstva Republike Srpske za starije pionire i pionirke u atletici, koje će biti prvo atletsko takmičenje u Trebinju organizovano poslije više od 15 godina, a prvi put na tek završenoj atletskoj stazi, najavljeno je iz Sportskog društva “Leotar”.
Očekuje se da će na takmičenju na stadionu “Police” učestvovati 10 do 12 klubova sa 100 do 150 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske.

Takmičenje će biti održano pod pokroviteljstvom grada Trebinja, uz tehničku organizaciju AK “Leotar”, AK “Trebinje”, u saradnji sa Sportskim društvom “Leotar”, a u organizaciji će učestvovati i 15 do 20 iskusnih sportskih radnika kako bi se organizovalo na najvišem nivou, istakli su iz tog sportskog društva.

Iz organizacije takmičenja su napomenuli da će, osim prvenstva, biti održana i jedna kvalitetna trka van konkurencije na 200 metara, u kojoj će učestvovati takmičari iz BiH i Srbije koji će imati priliku da poprave svoja lična vremena.

Početak takmičenja najavljen je za 14.00 časova, a otvoriće ga gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u 13.45 časova.

Iz organizacije takmičenja naveli su da bi otvaranju atletskog prvenstva Republike Srpske u Trebinju, trebali da prisustvuju pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Mario Đuran, kao i predsjednik Atletskog saveza Srpske Duško Ivičić.

Organizatori takmičenja zahvalili su Atletskom savezu Republike Srpske na mogućnosti organizacije prvenstva.

“Drago nam je da smo dobili priliku za promovisanjem atletske staze i što smo pružili mogućnost poslije dugo vremena našoj djeci da se takmiče u svom gradu”, istakli su organizatori, izražavajući nadu da će dobrom organizacijom prvenstva zaslužiti sljedeće godine i organizaciju prvenstva BiH, kao i međunarodnog mitinga.

SRNA

Povezane vijesti

Otvoreno Prvenstvo Republike Srpske u atletici

admin