Grad Trebinje
Izdvojeno Region

Ovako se monasi sa Hilandara spremaju za Vaskrs: Srbi oduševljeni prizorima iz manastira (FOTO)

Fotografije pravoslavnih monaha iz manastira Hilandar kako farbaju jaja za Uskrs, oduševile su korisnike društvneih mreža u Srbiji.

Unutar objave koju je podelila Fejsbuk stranica “Zadužbina svetog manastira Hilandar” vidi se kako jedan od monaha farba jaja uz pomoć još jednog muškarca.

Na šporetu, u dve velike šerpe, farbala su se jaja u dvije boje, u crvenu i u lukovinu. Srećan i ponosan što je dobro uradio svoj posao, monah je ponosno pozirao pred objektivom monaha Milutina Hilandarca, kako se navodi u opisu fotografija.

– Sa čime se farbaju jaja, nije to samo lukovina, da li je to njihova posebna farba da su tako crvena i lepa – bio je jedan od komentara koji se najviše istakao.

Na istoj stranici, objavljena je i fotografija pripreme bratstva za najradosniji hrišćanski praznik, a na kojoj se vidi kako prijatelji i monasi pripremaju dvorište manastira za Vaskrs, piše Blic.

– Pripreme pred proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika u Hilandaru. Za Vaskrs se pod hilandarske saborne crkve posipa lovorovim lišćem –  pisalo je u objavi koja je oduševila veliki broj pratilaca.

Komentar