Grad Trebinje
Republika Srpska

Pored novog hotela i novi izgled centra grada

Banjaluka će dobiti novi, moderniji centar grada budući da je na mjestu nedovršenog hotela “Palas” i na Trgu Krajine planiran novi projekat, saopšteno je iz Gradske uprave.

Novi projekat će pored novog hotela na tom mjestu obuhvatati i novi izgled centra grada, navedeno je u saopštenju.

Tu lokaciju danas su obišli gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, vlasnik Grupacije “Cepter” Filip Cepter i svjetski poznati arhitekta Hani Rašido.

Filip Cepter je naveo da kreću sa razradom projekta koji je ranije urađen i odobren od gradskih vlasti, a sada zahtijeva prilagođavanje novim trendovima.

Stanivuković je rekao da će grad uložiti maksimalne napore i u najkraćem roku završiti sve potrebne procedure kako bi već naredne godine krenuli prvi radovi.

“Dogovorili smo da nećemo raditi samo projekat hotela “Palas” koji će biti nova razglednica i simbol grada, nego da se radi cijeli prostor Trga koji podrazumijeva njegovo uređenje i proširenje. Sve to će značiti jedan futuristički pristup najmodernijem dijelu našeg grada, ali da zadržimo ono što je duša, tj. “krivi sat” i Park “Petar Kočić”, pojasnio je Stanivuković.

Hani Rašid, koji će dizajnirati novi izgled hotela i centra grada, rekao je da će se potruditi da od ovog hotela napravi izvanredno i čarobno remek djelo da bi na najbolji način istakao ljepotu Banjaluke, kakvom je on vidi.

SRNA

Povezane vijesti

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Schmidt u Banjaluci: Mogu li se ljudi ovdje baviti važnim temama, a ne mlatiti politički

admin

KONKURS ZA POSAO Trgovac u maloprodajnom objektu (m/ž)

admin

Stanivuković objavio kako će izgledati spomenik poginulim borcima Vojske RS

admin

POŽELIO IM SREĆU: Stanivuković posjetio novootvorene banjalučke prostorije Vukanovićeve liste

admin

Jelena Trivić kandidat za PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE (Video)

admin