Grad Trebinje
Republika Srpska

PREGLEDANE ŠKOLE U HERCEGOVINI Nisu pronađene bombe, učenici se vraćaju u klupe u drugoj smjeni

Eksplozivne naprave nisu pronađene u srednjim školama na području istočne Hercegovine, potvrdio je predsjednik Aktiva srednjih škola ove regije Momir Bratić.

Bratić je naveo da je policija u svim srednjim školama izvršila preglede zbog dojave o postavljenim bombama.

Prema njegovim riječima, nastava u prvoj smjeni jutros obustavljena je zbog dojave o bombama, a danas će biti nastavljena u školama koje časove održavaju u drugoj smjeni.

– U školama gdje se nastava odvija samo u jednoj smjeni, nastava će biti nastavljena sutra, osim u Srednjoškolskom centru u Bileći gdje će časovi biti nastavljeni danas – rekao je Bratić.

Predsjednik Aktiva osnovnih škola hercegovačke regije Milorad Nadaždin rekao je da je i u osnovnim školama stigla dojava o postavljenoj bombi, prekinuta je nastava, a policija još nije završila preglede u svim školama.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u osnovnim školama “Pale”, “Srbija” i “Mokro” na području opštine Pale bile su lažne, izjavili su direktori ovih škola.

Direktor Osnovne škole (OŠ) “Pale” Aleksandar Rajić naveo je da su dobili dojavu nakon čega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova detaljno pregledali objekat i utvrdili da je dojava bila lažna, pa su učenici i radnici vraćeni redovnim aktivnostima.

Radmila Veselinović, direktor OŠ “Mokro”, rekla je da je centralna škola pregledana odmah po dojavi i ustanovljno da je sve u redu, dok su trenutno u toku pregledi u područnim odjeljenjima Kadino Selo, Hreša i Vučija Luka.

Direktor OŠ “Srbija” Sanja Marković navela je da je policija bila na terenu i da je sve uredno.

Komentar