Grad Trebinje
Republika Srpska

PRIHVATIO PRIJEDLOG Pavlović podnio ostavku

Dalibor Pavlović podnio je danas ostavku na funkciju gradonačelnika Prijedora.

On se oglasio saopštenjem sa javnost.

– Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane. ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednnjih dana u pojedinim medijima pojavila mogu da uzdrmaju odnos povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju ,ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika – saopštio je Pavlović.

Istakao je da je za devet mjeseci rada stabilzovao budžet grada Prijedora.

– Јa sam sa svojim timom iz deficita od 4,2 miliona KM i 1,1 milionskih sudskih presuda uspio da stabilizujem budžet i isplatim sve obaveze koje je grad imao – dodao je Pavlović.

Dodao je da su započeti mnogi infrastrukturni projekti.

Prema Zakonu, izbori bi trebalo da budu održani u roku od 90 dana, ali ne prije 30 dana.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da očekuje ostavku gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, jer smatra da je to najbolje za njega nakon onoga šta je uradio.

 – Ono što se moglo vidjeti u javnom prostoru za mene je moralno neprihvatljivo, politički neodrživo i mislim da je za njega lično najbolje da napusti tu funkciju – rekao je Dodik.