Grad Trebinje
Region

PROSLAVLJENI REDITELJ O “BALKANSKOM TOKU” Kusturica: Sada je mnogo lakše čekati budućnost

Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grijati i dobiti “jeftiniju” ekonomiju. Mnogo važniji će biti psihološki efekat koji taj cjevovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju – rekao je Kusturica, komentarišući vijest o puštanju u rad gasovoda “Balkanski tok” kojim gas iz Rusije, preko Turske i Bugarske, od juče već stiže do Srbije.

– Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok. Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promjenjeni, najčešći prevoznici ljudi i roba su avioni, ali su gas i tečno zlato uvijek imali drukčiji transport – rekao je Kusturica za portal Iskra.

Evo jednog razloga, naglasio je Kusturica, da se umjesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja cjevovoda i gasa koji stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

– Umjesto vojničke čizme koja gazi na jugoistok da bi se domogla bogatstva sa Bliskog istoka, cjevovod sa Dalekog istoka pored toplote povećava šanse da nas mimoiđe prava okupatorska čizma – poručio je Kusturica.

SRNA

Povezane vijesti

Kusturica: Srbi najviše vjeruju ruskoj vakcini

admin

Dodik: Privilegija je imati Emira Kusturicu za prijatelja i saradnika

admin

Kusturica: Niti kome idemo, niti nam ko dolazi!

admin