Grad Trebinje
Republika Srpska

Protest sindikalaca ispred zgrade Vlade “Protivimo se potpisu kojim se plata čistačice povećava za 60 KM, a pomoćniku ministra za 350 KM”

Protivimo se jučerašnjem potpisu sindikata koji je legalizovao da se plata čistačici poveća za 60KM, a pomoćniku ministra za skoro 350 KM.

Poručio je danas predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić, koji sa ostalim sindikalcima protestuje ispred Vlade RS. Oni ne podržavaju dogovor Vlade i Saveza sindikata RS da se cijena rada u javnim ustanova poveća na 110KM jer tako trpe oni sa najnižim platama.

– Sindikat uprave, sindikat radnika unutrašnjih poslova, strukovni sindikati medicinskih sestara i doktora i samostalni sindikat radnika u zdravstvu nisu stavili svoj potpis jer je do povećanja plata došlo na nepravičan način – naglašava Marić i podsjeća da je 99 odsto poslanika iz koalicije vlasti glasalo za zaključak da se vrati topli obrok za 54.000 zaposlenih.

Ne možemo odustati od naših zahtjeva u momentu kada su ispunjeni osnovni uslovi za to, odnosno kada imamo finansijska sredstva.

srpskainfo.com