Grad Trebinje
Region

Prve pošiljke Pfizerovih vakcina pristižu u bolnice u Londonu

Nakon što je Velika Britanija obznanila odluku kako će krenuti sa cijepljenjem protiv koronavirusa u sljedećem tjednu, bolnice su počele dobivati prve pošiljke cjepiva koje će upotrijebiti u sljedećim danima.

Prva britanska bolnica kojoj je pristigla pošiljka cjepiva tvrtki Pfizer i BioNTech bila je bolnica Croydon University Hospital u južnom dijelu Londona.

Kako je izjavila Louise Coughlan, jedna od liječnica u Croydon bolnici, ova pošiljka predstavlja povjesni trenutak za Veliku Britaniju.

“Ovo je nevjerojatan trenutak. Nacionalna zdravstvena služba planira provesti najveći program cijepljenja u povijesti ove zemlje tako da smo zaista sretni zbog toga. Kada znamo da smo među prvima koji su primili pošiljke ovih cjepiva u Velikoj Britaniji, a samim tim i prvi na svijetu, osjećaj je nevjerojatan i zaista sam ponosna na posao koji smo uradili”, izjavila je Coughlan, prenosi vecernji.ba.

Kako su britanske vlasti najavile već ranije, cijepljenje počinje u utorak, a Nacionalna zdravstvena služba (NHS) daje najveći prioritet cijepljenju starijih od 80 godina, zdravstvenim radnicima te osoblju staračkih domova.

(Vijesti.ba)