Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

Radanović: Na izmaku teške godine RTRS građanima želi izmamiti osmijeh

Od ranih jutarnjih časova pa sve do izmaka tekuće godine i prelaza u novu godinu Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) tradicionalno priprema bogat novogodišnji program.

Kroz studio RTRS proći će četiri poznata voditeljska lica – Sanja Popović, Sandra Đukanović, Verica Kalaba i Srđan Radanović, dok dopisnička mreža Javnog servisa Srpske  vrijedno radi na autorskim pričama, a ovoga puta svi su pred sebe stavili samo jedan zadatak – da građanima Srpske u teškoj godini koju ostavljaju za sobom izmame osmijeh na lice. 

O programskom sadržaju koji za gledaoce koji kraj malih ekrana budu čekali novo ljeto priprema ekipa RTRS, za “Nezavisne” govori Srđan Radanović, urednik Redakcije zabavnog programa ove medijske kuće.

“Ispraćamo staru i s najljepšim željama ulazimo u 2021. godinu, uvjereni da će biti mnogo bolja od prethodne. Mi smo uigran tim, prvi dio programa vodiće Sanja i Sandra, a onda im se pridružujemo Verica i ja, da zajedno presiječemo novogodišnju tortu i popijemo šampanjac. Svi jedva čekamo da ode ova 2020. godina. Iako je obećavala na početku, što zbog zanimljivih brojeva, što zbog planova koje su mnogi krenuli da realizuju, sve je palo u vodu. Virus korona je sve usporio i i te kako uticao na svakog pojedinca”, kazuje Radanović.

Ali, bez obzira na sve, Radio-televizija Republike Srpske priprema bogat praznični program, pa tako već od šest do devet časova gledaoci će uživati u novogodišnjem Jutarnjem programu.

Zanimljive priče, uključenja reporterskih ekipa, te šarenilo novogodišnjih čestitki odisaće svečanim izdanjem programa, a Redakcija zabavnog programa RTRS od 12.30 započinje sedmočasovni otvoreni program, pod nazivom “Novogodišnja bajka”.

“Ove godine prednost ćemo dati gledaocima, a za one najbrže pripremili smo pregršt poklona od naših prijatelja i nas. Slušaćemo kvalitetnu muziku, a u studio će doći i Halid Muslimović, da uz zvuke harmonike i Pericu Jaćimovića otpjeva svoje hitove. Premijerno ćemo prikazati i novi spot etno-grupe ‘Trag’, a s njima zajedno ćemo se prisjetiti i nekih starijih pjesama koje svi rado slušamo. Zavirićemo i u svaki kutak naše Srpske i saznati kako će građani ući u Novu godinu, te koje su njihove želje”, priča prvi čovjek Zabavnog programa RTRS, te dodaje da će tokom sedmočasovnog programa biti predstavljeni i talentovani mladi ljudi, ali i oni stariji koji uvijek nešto mudro imaju da nam poruče.

Večernji dio programa, “Harmonika svira disko”, počinje nakon centralnog Dnevnika.

“Moram vam reći da će biti jako veselo i zanimljivo. Dovoljno je reći da je centralni i glavni gost Lepa Brena, koja uvijek napravi fantastičnu atmosferu. Tu su i druge zvijezde, a program je koncipiran da se zabavnjaci takmiče protiv narodnjaka. U studiju će biti voditelji RTRS, koji su zaduženi za dobro raspoloženje, a mnoge ćemo prvi put vidjeti u nekoj potpuno drugoj ulozi. Eto, moram da vam otkrijem da ćemo pored prave imati i lažnu Lepu Brenu”, zagonetan je Radanović.

Čitaocima “Nezavisnih” otkriva tek djelić atmosfere magične televizijske noći, te koja će sve poznata lica na izmaku 2020. godine gledalaštvu uputiti novogodišnje čestitke. 

“Kao što rekoh, tu je Lepa Brena, ali i Zdravko Čolić, Neda Ukraden, Sanja Đorđević, Gorica Popović, Svetozar Goncić, Mima Karadžić, Bojan iz grupe ‘Lexington’, Ivana Jordan, Željko Vasić, grupa ‘Regina’, a čućemo i najljepše čestitke od naših voditelja poput zaštitnih lica Dnevnika Nade Arlov i Darka Savića”, priča Radanović.

Kazuje da je, po njegovom mišljenju, RTRS jedina televizija u regionu koja pravi sedmočasovni otvoreni program i otkriva da je dobra priprema recept uspjeha.

“Naravno, desi se da nekada nešto krene i po zlu, ali se tada igra na kartu iskustva. Vjerujte mi da se mi često i pogledom razumijemo, a to znači da se i privatno odlično poznajemo, te da nema glume na ekranu. Meni se prošle godine desilo da sam se polio vinom usred programa, srećom, imao sam i rezervnu košulju, ali se u tom trenutku nisam prijatno osjećao. Presvukao sam se brzinom munje dok je išao marketing i nastavio s vođenjem”, objašnjava Radanović situacije koje se dešavaju u živom programu.

Godina na izmaku bila je zaista teška, ali, kako poznato viditeljsko lice kazuje, nećemo patetisati. Za građane Srpske ima mnoštvo želja, ali i molbu da se i u novogodišnjoj noći pridržavaju epidemioloških mjera koje su donijele zvanične institucije.

“Naredna godina će biti mnogo bolja! Ja uvijek imam samo jednu želju, da budemo zdravi. Izgleda da nas ova godina na ispraćaju nije poslušala i uslišila naše želje kada je ova jako bitna životna oblast u pitanju. Molim sve građane da se pridržavaju mjera i da prije svega budu odgovorni prema sebi, samim tim će i prema ostalima. Moja preporuka je da ostanete kod kuće i uživate uz iće i piće, jelku, kamin i naravno naš program. Sigiran sam da će vam biti toplo oko srca, a to je najvažnije! Srećna Nova godina i svako dobro da nas sve prati, želi ekipa Zabavnog programa RTRS”, zaključuje Radanović. 

Božićni program

RTRS tradicionalno priprema i cjelodnevni otvoreni božićni program.

“Guslari, zdravičari, pletilje, vezilje, domaćini, domaćice, običaji, tradicija, vjera… svi će biti na jednom mjestu. Uz orkestar Milana Jovanovića Jabučanca zabaviće nas Aleksandar Ilić, Biljana Jeftić, Zorana Pavić, Đorđe Čavić, Renato Henc, te Željko Đmura. Putujemo našom Republikom, ali i cijelim svijetom, jer će nam se u program uključiti i oni koji su davno otišli iz naših krajeva, ali se nisu odrekli običaja i tradicije. Vidjećemo i kako Božić dočekuju Ana Bekuta, Snežana Đurišić i Marinko Rokvić, koji su naši gosti u večernjem dijelu programa. Mir božji, Hristos se rodi!”, poručuje Srđan Radanović.

Nezavisne novine