Grad Trebinje
Republika Srpska

“Radnici, prijavite KORUMPIRANE INSPEKTORE” Poziv upućen Poreskoj upravi ostao bez odgovora

Osnivač Fejsbuk stranice “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” i borac za radnička prava Dražan Pejaković pozvao je sve radnike u Srpskoj da prijave korumpirane inspektore, koji ne rade svoj posao.

Da bismo popravili situaciju kod nas, povećali plate i popravili status radnika mi se moramo potruditi da inspekcija radi svoj posao, njegova je poruka.

– Da bi se tako nešto desilo pozivam sve radnike koji imaju informacije da je inspekcija bila kod njih u firmi i da ništa nije uradila, a da ima malverzacija, da mi privatno pošalju poruku, ime firme, datum posjete inspekcije, te informacije gdje su svjesno napravili propust, zbog novca u koverti – ističe Pejaković.

Kako pojašnjava za Srpskaino, prijava će biti proslijeđena SIPA i tužilaštvu, koje treba da se bori protiv korupcije.

Građani u FB grupi “Crna lista poslodavaca RS” prijavljuju svoje poslodavce koj na razne načine i krše prava radnika, dok tim od 50 advokata iz zemlje pruža pravnu pomoć radnicima. Radnici pišu da su u cijelu priču upetljani i inspektori koji nerijetko uzimaju mito od vlasnika firmi.

Pejaković je nedavno uputio mejl Poreskoj upravi sa zahtjevom za saradnju kroz projekat “Stop sivoj ekonomiji, mitu i korupciji”, odnosno da nadležni organi provjeravaju prijave radnika u ovoj FB grupi protiv nesavjesnih poslodavaca, a samim tim i inspektore koji su bili u njihovoj kontroli.

– Svaki poslodavac koji krade od države i radnika treba biti kažnjen. Svaki radnik javnog sektora koji iskorištava svoju poziciju i prima mito, treba biti kažnjen – poručio je tada u mejlu, ali oni, kaže, nisu pristali na saradnju.

Nataša Telebak/srpskainfo.com

Komentar