Grad Trebinje
Republika Srpska

Republika Srpska stabilna, skupštinska većina neupitna

 Izvršni komitet SNSD-a konstatovao je da je Republika Srpska stabilna i neupitna i pružio maksimalnu podršku Vladi u proveđenju svih politika, a od svog kadra je zatražio neprikosnovenu borbu protiv kriminala i korupcije.

Iz SNSD-a su saopštili da je sinoć u prostorijama SNSD-a u Banjaluci održana proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je bilo riječi o predstojećim lokalnim izborima i o izlasku DNS-a iz koalicije.

Izvršni komitet je jednoglasno usvojio niz zaključaka koji se ponajviše tiču predizborne kampanje.

Jedan od zaključaka je da Izvršni komitet SNSD-a izražava žaljenje zbog odluke DNS-a o izlasku iz koalicije, ali i prihvata njihovu odluku.

SNSD pozdravlja odluke opštinskih i gradskih odbora DNS-a i njihovih poslanika koji su izrazili želju da ostanu privrženi ideji jake i neupitne Republike Srpske i politikama koje SNSD kreira, s ciljem prosperiteta građana Srpske i jačanja nadležnosti i samostalnosti Republike Srpske.

Na sjednici je konstatovano da je skupštinska većina neupitna i izlazak DNS-a iz koalicije neće imati refleksiju na većinu u parlamentu Srpske.

Izvršni komitet SNSD-a zahtijeva da se razriješe odnosi SNSD-a i DNS-a u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, te da Vlada sprovede kadrovsku politiku u skladu sa novonastalim odnosima.

SNSD nema namjeru da odstupa od kategorične borbe protiv kriminala i korupcije bez obzira kome pripadaju kadrovi koji su ogrezli u nedozvoljene radnje.

Izvršni komitet zahtijeva od kadra SNSD-a neprikosnovenu borbu protiv kriminala i korupcije.

Nakon kratkog osvrta na stanje u koaliciji, Izvršni komitet je raspravljao o kampanji i analizirao stanje SNSD-a po gradskim i opštinskim odborima za predstojeće izbore.

Komitet je konstatovao da će SNSD ostvariti ubjedljivu pobjedu u najmanje 80 odsto lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Izvršni komitet SNSD-a poziva sve nadležne organe da preduprijede i spriječe eventualne izborne manipulacije i nepravilnosti tokom izbornog procesa.

Izvršni komitet smatra da su najveće nepravilnosti vezane za glasanje poštom, te SNSD zahtijeva od nadležnih organa da ovaj način glasanja izopšte iz izbornog zakonodavstva, kao i da istraže i procesuiraju odgovorne za utvrđene nepravilnosti.

Sastanku Izvršnog komiteta prethodio je sastanak svih stranaka koalicije na kojem je usaglašeno da je vladajuća koalicija stabilna i da Vlada Srpske treba da nastavi sa dobrim radom.

SRNA

Povezane vijesti

Analize IZBORNIH REZULTATA pokazuju: SNSD ostvario UBJEDLJIVU I IZUZETNO VRIJEDNU pobjedu

admin

“PREKINUTI SVAKU KOALICIONU SARADNJU” SNSD zatražio od svojih odbora da ne pregovaraju sa DNS

admin

Izvršni komitet SNSD-a: Raskid koalicije sa SPS-om na svim nivoima

admin