Grad Trebinje
Republika Srpska Izdvojeno

Samo hapsite!

Kako i ne bi bila kad nismo navikli da MUP Srpske hapsi stranačke kadrove, već da ih čuva zaštićene kao bijele medvjede.

Ne zna se šta je narodu šokantnije; to što je MUP odlučio da privede Zeljkovića i otkrije korupciju u javnim nabavkama, ili što je Zeljković iskoristio pandemiju i, između ostalog, nabavio maske po 20 puta većoj cijeni. Dvadeset puta!

Je li po sredi političko obračunavanje putem stranačkih kadrova ili je vrh Srpske konačno počeo da radi svoj posao? Je li u pitanju naređenje s vrha ili je policija RS konačno postala efikasna u procesu suzbijanja korupcije i kriminala?

Kako god, narod najviše voli kad hapse korumpirane. Hapšenje, čije god, daje nadu ljudima da možda još nije kasno da vrate povjerenje u institucije. Mnogi kažu, biće “tresla se gora, rodio se miš”. Ako i bude, bar će se tresti. I to je nešto.

Odavno smo ogrezli u korupciju i kriminal i sa godinama kao da nam je postalo normalno čuti da je neko “težak” milione ili milijarde, tako što se nakrao. Puštamo to tako da prolazi kroz uši, a još izađemo na izbore i opet glasamo za iste. Nije teško malo boljim poznavaocima ekonomije izračunati na osnovu godišnjeg budžeta kolike bi se uštede mogle ostvariti svake godine u svakom dijelu Srpske ako bi svugdje bili postavljeni ljudi koji gledaju opšti interes. Ne možete postavljati na odgovorne funkcije ljude sklone malverzacijama. Da imate i malo obraza, ne biste.

Odavno ovdje nije bitno ko kako radi i koliki je stručnjak, već iz koje partije dolazi. Nažalost.

Podsjećanja radi, Branislav Zeljković direktor Instituta za javno zdravstvo RS, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u dva odvojena slučaja u kojima je, prema navodima Republičkog javnog tužilaštva, privatnim firmama „Procontrol“ i „Travel for fun“, vlasništvo osumnjičenih Slavka Bojića i Saše Markovića, obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka, čime je oštećen budžet Srpske.

Izvor: Mirjana Radanović/srpskainfo.com