Grad Trebinje
Hercegovina

Saobraćajna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila protekle noći iza ponoći jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede i smještena je u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Kako je saopšteno iz PU Trebinje, saobraćajka se dogodila u mjestu Biograd, na putu Trebinje-Dubrovnik, a učestovalo je vozio „reno klio“ u kome su bile četiri osobe.

Prema nezvaničnim sazananjima, automobil je udario u brdo, a teške povrede je zadobio suvozač, dok su ostale tri osobe lakše povrijeđene.

U PU Trebinje navode da su se tokom vikenda dogodile dvije saobraćajne nezgode, a u prvoj, u petak veče u mjestu Orah na području Bileće, sudarili su se „golf“ kojim je upravljao M.G. i „pasat“ kojim je upravljao R.D. iz ovog mjesta

Nakon izazvane saobraćajke sa materijalnom štetom, osoba inicijala R.D., koja je izazvala udes, napustila je lice mjesta, a nakon što ga je policija pronašla i alkotestirala, otkriveno je da je imao 1,63 grama alkohola po kilogramu.

Policija je za vikend iz saobraćaja isključila 37 osoba u istočnoj Hercegovini zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su sedmorica lišena slobode, a najveća izmjerena količina alkohola u krvi bila je 2,92 promila, saopšteno je iz PU Trebinje.

U policiji ističu da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda vožnja pod uticajem alkohola i apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise.