Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Sarajlija pobjednik skokova sa Kamenog mosta (VIDEO)

Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je skokova za Kamenog mosta, koji su ove godine održani u okviru novoustanovljene manifestacije „Dani Trebišnjice“.

Drugo mjesto pripalo je Evaldu Krnjiću iz Tuzi u Crnoj Gori, dok je trećeplasirani bio Trebinjac Igor Gudelj.

Tradicionalni skokovi – od ove godine u novom i atraktivnijem formatu: sa visokom skakaonicom, bogatijim fondom nagrada, profesionalnim žirijem, ali i međunarodnim učešćem – okupili su 12 takmičara iz više gradova BiH i Crne Gore, koji su skakali u tri serije.

Tri takmičara sa najviše bodova uz diplome nagrađeni su i novčano – sa 1.000, 700 i 500 KM.

„Osjećan je predivan – vrijeme je bilo lijepo, dobri skokovi i puno ljudi što me baš pozitivno iznenadilo. Nadam se da će iz godine u godinu ova manifestacija biti sve veća i važnija za vaš grad“, kaže pobjednik Dino Bajrić.

Iste utiske dijeli i drugoplasirani Evald Krnjić, koji je prvi put u našem gradu.

Da nisam došao živio bih u neznanju – da postoji ovako lijep grad, samo na dva sata vožnje, a da ga nikad nisam posjetio. Nadam se da će se skokovi održavati i narednih godina i da ću doći ponovo u Trebinje“, ističe Krnjić.

Nekad šampion trebinjskih skokova Igor Gudelj ovoga puta morao se zadovoljiti trećim mjestom. Priznaje, otisnuti se sa skakaonice, koja visinu skoka produžuje na 11 i po metara, nije bilo jednostavno – i disciplina je primjerenija profesionalnim skakačima. Ipak, srećan je što nije odustao.    

„Obično kažu, osvojiti drugo mjesto znači izgubiti prvo. Ali u ovakvoj konkureniji osvojiti treće mjesto – za mene je kao prvo da sam osvojio. Ovo je za mene posve novo iskustvo, rekao bih i nova disciplina. Ali – uživao sam“, ističe Gudelj.

Skokove je ocjenjovao petočlani žiri, čiji je predsjednik bio proslavljeni skakač Lorens Listo, a članovi Petar Čolović, Želimir Popov-Magi, Dražen Šegrt i sekretar Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

„Bio sam predsjednik žirija još na prvim skokovima sa Kamenog mosta.  Danas sam bio član žirija, ali mi je bilo mnogo teže nego kad sam bio predsjednik – skokovi su bili fantastični, samo nijanse, praktično pola boda je odlučivalo o plasmanu. Imali smo, dakle, težak posao, ali mi se čini da smo ga odradili kako treba. Mislim da su svi zadovoljni ovim poretkom“, kaže Petar Čolović.

Organizatori „Dana na Trebišnjici“ su Grad Trebinje, Turistička organizacija Trebinja i Društvo prijatelja Trebinja, uz podršku Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, Sportskog društva “Leotar”,  Hidroelektrana na Trebišnjici i sponzora.

„Dokazali smo da sve možemo zajedno, uz dobru organizaciju i trud. Sigurno je da ćemo se i u narednim godinama truditi da ova manifestacija preraste u događaj od značaja u regionu. Trebišnjica je biser našeg grada i cilj nam je da imamo što više kvalitetnih sadržaja, druženja i takmičenja, da oživimo rijeku, naravno uz poštovanje svih standarda zaštite životne sredine“, kazao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, po završetku dvodnevne manifestacije „Dani Trebišnjice“.

Povezane vijesti

Trebinjci traže od Skupštine da se Trebišnjica proglasi prirodnim dobrom

admin

Preko 450 Trebinjaca do sada potpisalo peticiju za spas rijeke Trebišnjice

admin

U rijeci Trebišnjici ponovo nađena bomba

admin