Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Satler u Trebinje stigao “Ćirovom rutom” (Foto)

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, koji je sinoć prisustvovao koncertu Simfonijskog orkestra Trebinje, izjavio je da nije slučajno Trebinje izabrano da se ove godine u njemu proslavi Dan Evrope, jer je jedno od najljepših mjesta u BiH koje predstavlja kombinaciju prirodnih ljepota i kulturno-istorijskih dobara.

Dan Evrope 3.jpg (395 KB)
Koncert Simfonijskog orkestra u Muzeju Hercegovine

“Vrijednosti na kojima počiva EU su pronalaženje rješenja za prelazak iz rata u mirno stanje, te izgradnja demokratije i vladavine prava”, rekao je Satler, istakavši da su ove vrijednosti važne za BiH.

On je rekao da mu je drago da 75 odsto građana BiH želi da se ova zemlja pridruži EU, te poželio da vlasti u BiH učine sve što je moguće da se to i ostvari, navodeći da čelnici EU rade sve što je do njih.

“Grad Trebinje ima dosta uspjeha prilikom apliciranja za različite fondove koji su dostupni, a koje finansira EU, te naglasio da je ovaj grad otvorena lokalna zajednica za svakog dobronamjernog pojedinca”, dodao je Satler.

Satler je u Trebinje stigao biciklom, “Ćirovom rutom”, za koju je na Tviteru napisao da je jedna od najljepših ruta u Evropi.

Povezane vijesti

Nema kandidatskog statusa za BiH, evo ko je protiv

D D

BiH od statusa kandidata dalje nego prije pet godina

admin

Dodik odigrao važnu ulogu da se pokrene proces EU integracija

admin

BiH za godinu dana napravila najveći korak ka EU

admin