Grad Trebinje
Republika Srpska

Selak nakon izjave u Tužilaštvu: Osumnjičeni zvaničnici Srpske

Predsjednik SPS-a Goran Selak dao je jutros izjavu u Tužilaštvu BiH u sklopu istrage protiv više osoba, a zbog sumnje u napad na ustavni poredak, gdje mu je, kako kaže, saopšteno da su u tom predmetu, između ostalih, osumnjičeni i rukovodioci Srpske – predsjednica Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

– Ja sam se odazvao na poziv postupajućeg tužioca kao predsjednik političke partije. Tužilac me je upoznao da je formiran predmet, u kojem su osumnjičeni Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Radovan Višković, te predsjednici svih vladajućih političkih partija i šefovi poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekao je Selak.

Kada su u pitanju šefovi poslaničkih klubova, izuzetak je predsjednik Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić, koji nije u svojstvu osumnjičenog, već je umjesto njega, navodno, Marinko Dragišić.

Selak ističe da je iznio svoj stav – da je prioritet stabilna, jaka Republika Srpska i njene institucije, a da se u pogledu nadležnosti treba sagledati koje su to nadležnosti na neustavan i nezakonit način prenesene na nivo BiH, kao i da to dogovorom trebaju rješavati sve tri strane u BiH.

– Mislim da je ovo još jedna predstava za javnost, ali vidjećemo. Republika Srpska ima pravo da u svojoj NSRS donosi odluke i zakone – istakao je Selak.