Republika Srpska

Sindikat: Sraman dogovor Vlade i poslodavaca o povećanju plata


Mjere koje su dogovorili Vlada RS i Unija udruženja poslodavaca RS potpuno je neprihvatljiva i sramna za radnike u Republici Srpskoj, jer će takvom odlukom radnici dobiti povećanje plate u iznosu od mizernih 14 do 20 КM, poručili su danas iz Saveza sindikata RS.

„Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Saveza sindikata RS, koja se održava danas u Banjaluci, raspravljače se o realizaciji dogovora između poslodavaca i Vlade, kojim je predviđeno smanjenje  zbirne stope doprinosa sa 32,8 odsto na 31 odsto, zatim prelaska obračuna neoporezivog dijela plate sa neto iznosa od 700 КM na bruto iznos od 1.000 КM i smanjenja poreza na platu sa 10 odsto neto plate na osam bruto plate“, saopšteno je iz Saveza sindikata iz kojeg navode da je takva mjera donesena bez konsultacije sa njima.

Članovi Predsjedništva Saveza sindikata RS pozvali su na hitan sastanak predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića i ministra finansija u Vladi RS Zoru Vidović, najkasnije u ponedjeljak 22.11.2021. godine, kada će biti nastavljena vanredna sjednica.

CAPITAL: M. Č. Lj.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više