Grad Trebinje
Trebinje

Skup o najnovijim naučnim saznanjima o bolesti srca

 U Trebinju je večeras otvorena 15. konferencija “Dani porodične medicine” na kojoj će biti promovisana najnovija naučna saznanja iz oblasti kardiovaskularnih i srčanih bolesti, kako bi ih ljekari primjenjivali u praksi.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske Draško Kuprešak rekao je novinarima prije otvaranja, da se ovom konferencijom želi uputiti poruka pacijentima i javnosti da su kardiovaskularne bolesti i srčane bolesti najveći uzrok smrtnosti u Republici Srpskoj, ali i u svijetu.

“Porodična medicina koja je promovisana prije 25 godina kao stub u zdravstvenom sistemu to danas i demonstrira, jer su svi naši ljekari pokazali veliku odvažnost, etiku i snagu kroz borbu sa pandemijom kovida”, istakao je Kuprešak.

Specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Trebinje Tatjana Bošnjak rekla je da će u fokusu konferencije biti predavanja o kardiovaskularnim oboljenjima, dijabetesu, bolestima pluća, te prikaz slučajeva iz svakodnevne prakse porodične medicine.

Predsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske Tamara Kovačević Preradović rekla je da će na konferenciji biti istaknuto nekoliko važnih činjenica iz oblasti liječenja srčanih slabosti, novine u liječenju, koje su ove godine istaknute i u svim značajnim evropskim i svjetskim časopisima.

“Istaći ćemo na koji način mi možemo primijeniti te najsavremenije preporuke za liječenje pacijenata u Republici Srpskoj”, rekla je Preradovićeva.

Konferencija se održava pod nazivom “Uhvati ritam – smanji distancu” i “Vaše srce je naš problem”, a bazirana je i na konceptu onlajn edukacije, kako bi se ispoštovao dozvoljeni broj slušalaca u salama zbog epidemije virusa korona.

Gosti predavači na konferenciji “Dani porodične medicine” u Trebinju su eminentni profesori, kardiolozi iz Banjaluke, Sarajeva, Tuzle, Zenice, Zvornika Doboja i Trebinja.

Organizator je Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske.

SRNA

Povezane vijesti

JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 3.1.2024. godine

admin

Povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi u Popovom polju van žitotne opasnosti

D D

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

Šta se dešava? Kiseonik se doprema na sve strane

admin

Temelji nove bolnice na proljeće: Zemljište za izgradnju bolnice unijelo pometnju među trebinjske odbornike

admin

NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Vakcinisani uglavnom sa blažim simptomima (Video)

admin