Grad Trebinje
Republika Srpska

“SNSD čeka težak izborni poraz” Bivši Dodikov saradnik podržava Trivićevu

Nova stranka Drage Kalabića, bivšeg člana Predsjedništva SNSD i nekadašnjeg poslanika te stranke u brojnim sazivima Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta BiH, podržaće kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

Ovo za Srpskainfo potvrđuje Drago Kalabić, inicijator formiranja nove partije na političkoj sceni Srpske, a koja bi, prema njegovim riječima, trebalo da bude sastavljena od nekadašnjih istaknutih funkcionera SNSD, kao i ljudi koji baštine socijaldemokratske vrijednosti koje je SNSD, kako tvrdi, napustio.

Kalabić, koji je u decembru 2018. izbačen iz članstva u SNSD zbog toga što je, kako se navodilo u odluci Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke, svojim javnim nastupima “prekršio Statut, odstupio od stranačke politike i programa, te narušio ugled SNSD”, za naš portal otkriva da će vrlo brzo, najvjerovatnije u roku od desetak dana, novoformirana partija, sastavljena od disidenata i bivših čelnika SNSD, izaći u javnost sa saopštenjem da podržavaju kandidaturu potpredsjednice PDP, Jelene Trivić, za predsjednika Srpske na predstojećim izborima.

– Početkom marta smo u Prnjavoru imali sjednicu Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke, koja će baštiniti socijaldemokratske vrijednosti koje su nekad krasile SNSD. Budući da je SNSD davno odustao od socijaldemokratije i približio se krajnjoj desnici, pojavila se potreba za novom strankom koja će baštiniti izvorne principe nekadašnjeg SNSD – kaže Kalabić.

On, između ostalog, tvrdi da čak i u slučaju da narednih dana njegova nova partija ne završi svu “potrebnu papirologiju” i ne uspije da se prijavi kao učesnik izbora u oktobru, to ih, kako ističe, neće spriječiti da javnosti obznane koje kandidate podržavaju na izborima za predsjednika Srpske, kao i srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Odluka o tome biće donijeta narednih dana. Takođe, trebalo bi da u najkraćem roku definitivno odlučimo kako će se naša politička partija zvati. Kako sada stvari stoje, naša politička opcija, gotovo izvjesno, podržaće kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Srpske – kaže Kalabić za Srpskainfo.

Takođe tvrdi da je Inicijativni odbor nove stranke “već stupio u kontakt s brojnim nekadašnjim istaknutim funkcionerima SNSD”, a koji su, kaže Kalabić, gurnuti u ćošak kako bi se mjesto napravilo za “poltrone i mediokritete”.

– Ako Dodik ponovo progura Željku Cvijanović kao kandidata za neku od dvije najvažnije izborne funkcije, to će biti definitivna propast SNSD – tvrdi Kalabić.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

TRIVIĆEVA U TREBINJU Narod Republike Srpske zaslužuje da živi dostojanstveno (Foto)

admin

Jelena Trivić potvrdila: Formiraće svoju stranku a evo kako će se ona zvani i za šta će se zalagati (VIDEO)

admin

Istorija i praksa protiv Trivićeve: Nova partija, siguran put u POLITIČKU PROPAST

admin

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Prepuna sala na tribini Liste za pravdu i red

admin

Komentar