Grad Trebinje
Republika Srpska

SPS ne odustaje “Viškoviću, ko je odgovoran za gubitak 100 miliona KM”

Socijalistička partija Srpske neće odustati dok ne dobijemo odgovor ko je odgovoran što je Republika Srpska pred arbitražnim sudom u Vašingtonu izgubila spor u ukupnoj vrijednosti od preko 100 miliona KM protiv slovenačke firme Viadukt.

Kako je saopšteno danas iz SPS, prošlo je već 21 dan otkako su uputili jasno i konkretno pitanje predsjedniku Vlade Republike Srpske, Radovanu Viškoviću i još uvijek čekaju na odgovor.

– Nastavićemo da insistiramo da institucije Republike Srpske rade svoj posao i da se prema resursima građana odnose odgovorno – poručili su iz SPS.

Dok Vlada Republike Srpske, kako navode u ovoj stranci, “narodnim poslanicima i javnosti ne dostavi informacije i dok se ne utvrde odgovorni za štetu od 100 miliona KM koju moraju da plate građani Republike Srpske, neće stati sa svojim zahtjevima”.

– Predsjednik Vlade i ministri u Vladi Srpske mogu da ćute i dalje i da se nadaju da će svi brzo zaboraviti ovaj slučaj, a mi ćemo u tom slučaju pokrenuti i pravne mehanizme zaštite interesa građana. Tražimo transparentnost i odgovornost, tražimo da se zaštite interesi građana i prije svega cilj nam je da zaustavimo sve buduće promašaje, eventualne kriminalne radnje i zloupotrebe koje se dešavaju prilikom dodjela koncesija i sporova vezanih za ovaj sektor – saopšteno je iz SPS.

srpskainfo.com

Komentar