Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Šta poručuju kandidati za gradonačelnika Trebinja

Ćurić: Ponosan sam na predizbornu kampanju

Kandidat SNSD-a i koalicije za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić izjavio je danas da je ponosan na ponašanje članova i simpatizera SNSD-a i koalicionih partija tokom predizborne kampanje, istakavši da Trebinje zaslužuje da bude “kulturan grad kao što je to bio i do sada, naročito u prethodne četiri godine”.
Ćurić je istakao da iza ove stranke stoje rezultati, te da žele da se dokazuju djelima.

“Ono što je bilo u opozicionim redovima, ne mogu reći da je bilo pretjerano, ali bilo je farbanja plakata, farbanja po ulicama, to je nešto što nije Trebinje. Mi nemamo protiv koga da se borimo, to je i poruka koalicionih partnera. Mi se borimo za Trebinje, da Trebinju bude bolje”, poručio je Ćurić.

On je dodao da je prioritet i dalje zdravlje ljudi.

“Veliki je broj zaraženih i u Trebinju i u svijetu, ali isto tako moramo i to da ispratimo da se na najbolji mogući način prođe kroz izbore, da ljudi imaju pravo glasa i da ocijene naš rad iz prethodnog perioda i naših koalicionih partnera”, rekao je Ćurić.

Gradski odbor SNSD-a i koalicionih partnera danas su na trebinjskom Trgu slobode dijelili promotivni materijal građanima Trebinja.

Stanković: Izađite na izbore, glasajte bez straha sopstvenoj volji

“Ne glasajte sa strahom, glasajte slobodno, za Trebinje po mjeri svih nas” poručio je Stanković.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Trebinja Ilija Stanković, gostujuću u programu radija “Padrino”, mišljenja da on, kao budući gradonačelnik, može stvoriti mnogo bolje uslove za život u gradu nego što su sada.

On je naveo da su aktuelni gradonačelnik Trebinja i svi oni koji ga podržavaju “pod jednim kišobranom”, sa jednim izvorom finansija i načinom razmišljanja, kojima se upravlja sa jednog mjesta dugi niz godina unazad.

“Ta je politika uništila duh ovog grada i skoro sve u njemu” ističe Stanković.

On navodi da obavezno mora doći do promjena i da Trebinjcima treba potpuno drugačiji pripriteti grada.

„Za bolju budućnost Trebinja napravili smo program rada koji je sačinjen zajedničkim snagama sa koalicionim strankama. Ono što smo planirali da radimo uskladili smo sa pandemijom koja nas je zadesila. Najprije treba da preduzmemo sve raspoložive preventivne mjere da ne dolazi do daljeg širenja zaraze. Zatim moramo zaštitimo pacijente koji su oboljeli, koji se liječe, pa zdravstvene radnike i naš kompletan zdravstveni sistem. To su naši prioritetni zadaci“ rekao je Stanković.

On je naveo da Trebinje sa ovom vlašću skoro svakodnevnu ostaje bez omladine i gubi veliki potencijal i svoju budućnost.

“Odlazi nam najbolji potencijal. Većina mladih koji završe fakultete ne vraćaju se u Trebinje, već ostaju tamo negdje gdje im je bolje, što su nenadoknadivi gubici najvažnijih resursa svake zajednice – ljudskih.”

„Treba da im pomognemo, da ostaju ovdje da žive, da stvaraju porodice, a ne da odlaze i rade za neke svjetske kompanije i izgrađuju neke tuđe države“ naveo je Stanković.

On je istakao da treba napraviti privredni ambijent na lokalnom nivou koji će podsticati privrednu aktivnost, dati ljudima priliku da rade, a dijaspori da svoj kapital koji su stekli negdje vani ulažu u Trebinje.

Na kraju svog obraćanja građanima Trebinja u programu radija “Padrino” uputio je molbu sugrađanima da izađu na izbore, po svojoj volji, onako kako misle da je najbolje za njih i njihove porodice.

“Ne glasajte sa strahom, glasajte slobodno, za Trebinje po mjeri svih nas” poručio je Stanković.

gradtrebinje.com

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

PONOVO NA GLASANJE CIK BiH poništila izbore u Srebrenici i Doboju

admin

Bakalar: Ponovno brojanje svih glasova u Mostaru nije loša ideja

admin