Grad Trebinje
Region

„Stani uz glumce i prijavi se na spisak za odstrel“: Dragan Bjelogrlić, Nataša Ninković i druge kolege objavili mete na svojim profilima

Stani uz glumce i prijavi se na spisak za odstrel, akcija je Glumačke organizacije Srbije kojom žele da podrže sve svoje kolege koje danima dobijaju pretnje i uvrede preko društvenih mreža.

Ovu akciju odmah su podržali brojni glumci i glumice, među njima i Dragan Bjelogrlić, Nataša Ninković, Jelisaveta Orašanin, Milica Zarić, Nina Janković, ali i šira javnost dijeleći metu na svojim profilima.

Miloš Samolov je uz sliku sa protesta napisao: „Prijavljujem se za spisak“.

Podsjetimo, kampanja koju protiv glumaca koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“ vode funkcioneri SNS u Skupštini Srbije nastavljena je i na društvenim mrežama. Tako je na Tviter nalogu „narodni neprijatelj“, nepoznatog autora, postavljen jeziv video u kom su objavljene slike blizu 50 glumaca, za koje se navodi da pozivaju na rušenje države, ustavnog poretka, kao i na „nezakonske akte“ protiv TV Pink.

Prijetnje su dobili i glumica Tamara Dragičević i Petar Benčina u kojima se pominju i njihova deca, a ranije i Marko Janketić, Seka Sabljić i drugi… Mnoge kolege na različite načine tokom proteklih dana uz Glumačku organizaciju Srbije apeluju da linč na glumce bude zaustavljen, a krivci pronađeni.

Komentar