Grad Trebinje
Region

Sutra velika svečanost, najavljen i dolazak Putina: Stanivuković potpisao Sporazum o saradnji Banjaluke sa Nižnjim Novgorodom

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković i gradonačelnik Nižnjeg Novgoroda, Jurij Šalabajev, potpisali su danas Sporazum o saradnji, čime je ozvaničena saradnja ova dva grada.

Gradonačelnik Stanivuković poručio je da je velika čast to, što je prijateljstvo sa Banjalukom ozvaničeno baš na obilježavanju 800 godina od osnivanja ovog grada u Rusiji.

– Velika je čast da Banjaluka sa jednim od najvećih gradova Rusije, baš na proslavi 800 godina postojanja grada Nižnjeg Novgoroda potpiše Sporazum o saradnji. To je velika poruka za bratsku saradnju naših naroda, koje povezuju tradicija, kultura i običaji. Lijepo je biti u Rusiji i vidjeti da se uči srpski jezik, da se njeguju običaji našeg naroda i da smo ovako srdačno dočekani – poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da doček i gostoprimstvo domaćina pokazuju koliko se cijeni naš narod, Banjaluka i Republika Srpska.

– Danas smo iz Nižnjeg Novgoroda, kao dva mlada čovjeka, poslali jasnu poruku, da naša dva naroda jesu bratska, povezana istom vjerom, tradicijom i običajima. Vjerujem da će ovaj sporazum biti na dobrobit Banjaluke na mnogim poljima, pogotovo u oblasti obrazovanja i privrede – rekao je Stanivuković.

On je istakao da je dogovoreno da studenti iz Rusije dođu u Banjaluku i Republiku Srpsku i daju važan doprinos učenju ruskog jezika na ovim prostorima.

– Sporazum o saradnji otvara novo poglavlje saradnje naših gradova i naših naroda. Iskoristio sam priliku da gradonačelnika Jurija Šalabajeva pozovem da posjeti našu prelijepu Banjaluku, kako bi osjetio svu bratsku ljubav i sličnosti koje povezuju naša dva naroda – zaključio je gradonačelnik.

Kako Srpskainfo nezvanično saznaje, sutra će biti održana velika svečanost, na kojoj će prisustvovati i predsjednik Rusije, Vladimir Putin.