Grad Trebinje
Region

“SVAKA VAKCINA JE DOBRA” Dr Sazdanović ističe da bez masovne vakcinacije nije moguće POBIJEDITI KORONU

U Kliničkom centru Kragujevac nalazi se 320 hospitalizovanih od kovida 19, a 56 je na intenzivnoj njezi, rekao je direktor te ustanove Predrag Sazdanović.

On je za RTS rekao da svi pacijenti zahtijevaju kiseonik, pišu Novosti.

Navodi i da će Nacionalni štab doneti plan za vakcinaciju i da nema boljitka i oslobodenja od “okupacije” kovida 19 ako se masovno ne vakcinišemo svim vakcinama za koje da dozvolu ALIMS”.

Sve su vakcine, kaže, dobre, u smislu da štite od kovida 19.

– Dok ne bude masovne vakcinacije u Srbiji ne možemo da računamo da ćemo pobijediti. Liječenje je veoma skupo. Oko 9.500 ljudi se liječi u Srbiji. Ne znam koji ekonomski model može dnevno da nadoknadi ovoliko liječenje. Moramo da budemo pametni, da sačuvamo ekonomiju i da idemo na smanjenje broja liječenih pacijenata. To je isključivo disciplinovanim ponašanjem, zabranom okupljanja, zabranom proslava Nove godine i svega ostaloga – zaključio je Sazdanović.

Sazdanović je istakao da je jedno od ključnih mjesta u KC Kragujevc izolacija gdje se primaju svi pacijenti koji su suspektni na kovid 19, za koje nema dokaza, a prikazuju sve kliničke slike osim pi-si-ar testa.

Navodi da od kada su krenuli u borbu protiv kovida formirali su dva prostora koji su neophodni, kao filteri koji sprečavaju da pozitivni pacijenti uđu u zdravi deo KC Kragujevac.

Predvidjeli su, kaže, krajem avgusta da će biti potrebe za kiseonikom i sada se završava oksigenacija Kliničkog centra. To znaci, kaže, da će svi pacijenti imati dovoljno mesta za liječenje.

Povezane vijesti

Ovaj lijek bi zaraženima koronavirusom mogao ubrzati oporavak

admin

Kako su vakcine protiv kovida napravljene brzo?

admin

Oko 1.830 Trebinjaca primilo vakcinu, IMUNIZACIJA SE NASTAVLJA idućeg vikenda (Video)

admin

Prvi lijek protiv koronavirusa: Najteži pacijenti već 2 sata nakon prve doze osjete značajne promjene

admin

U Srbiji vakcinisano 495.964 građana

admin

Niko ne zna tačan datum kada će vakcine stići u BiH

admin